Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Koristi rada "haosu" lidostā Rīga

© f64

Daudziem Pasaules koru olimpiādes jauniešiem jau dodoties prom no Latvijas, šodien lidostā Rīga valda pamatīgs haoss un sastrēgums.

Kā portālam nra.lv ziņo kāds lasītājs, tad lidostā šobrīd ir izveidojušās milzīgas rindas un tie, kuri uz savu lidojumu ierodas ierastās divas stundas iepriekš, var nokavēt reisu. Muzikālie jaunieši, dziedot un smejoties, nesteidzīgi nodod somas un izbauda ceļot prieku, taču viņu neorganizētība pamatīgi traucē citiem ceļotājiem, kuriem jāstāv milzīgās rindās. Turklāt, rindas ir gan pie bagāžas nodošanas, gan arī pie drošības pārbaudēm.

Kā zināms, šobrīd Rīgā notiek 8. Pasaules koru olimpiāde, kas pagaidām aizritējusi bez būtiskiem incidentiem.

Policija saņēmusi dažus iesniegumus par to, ka, iespējams, nozagta datortehnika un mobilie telefoni. Tagad policija pārbauda, vai mantas ir nozaudētas vai arī tiešām nozagtas.

Arī mediķi pasākumu ir aizvadījuši ļoti mierīgi. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta preses pārstāve Ilze Bukša, pasākuma norises laikā nekādas vērā ņemamas veselības problēmas nedz apmeklētājiem, nedz dalībniekiem mediķi nav konstatējuši.

Slimnīcās no Mežaparka Lielās estrādes nogādātas divas personas, kurām bijušas problēmas ar gremošanas traktu.

Jau ziņots, ka no 9.jūlija līdz 19.jūlijam Rīgā notiek 8.Pasaules koru olimpiāde. Tajā piedalās 460 kori, kuros ir 27 000 dziedātāju. Olimpiādes dalībnieki Latvijā viesojas no 73 valstīm piecos kontinentos. Olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".