Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Reģionos \ Ventspils

Ventspilī ar velobraucienu atklāj tūrisma sezonu

© Ģirts Ozoliņš

Jaunā vasaras tūrisma sezona Ventspilī atklāta ar karnevāla stila velobraucienu pa pilsētas ielām, kas nu jau kļuvusi par ikgadēju tradīciju.

Velobrauciens notika jau ceturto gadu pēc kārtas, un ar katru gadu tas pulcē arvien kuplāku dalībnieku skaitu. Pasākuma organizatori lēš, ka šogad velobraucienā piedalījās aptuveni 3,5 līdz četri tūkstoši dalībnieku. Tas ir par teju tūkstoti vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Ventspils domnieks Guntis Blumbergs, kurš atbild par sporta nozari pilsētā, priecājas, ka ar katru gadu cilvēki kļūst dzīvespriecīgāki un tērpjas krāšņākos tērpos – nu gluži kā karnevālā. Šogad varēja vērot dalībniekus tērpušos pat līgavas tērpos un skafandros. Bet par krāšņākajām braucējām tika atzītas domes meitenes, kuras startēja velodesanta komandā PIRI NATO, pārģērbušās par atraktīvām pirātdāmām. Pēc brauciena tika apbalvotas ne tikai viņas, bet arī daudzi citi braucēji un komandas, kas izcēlās ar tērpiem un atraktivitāti. «Galvenais, ka cilvēki šo pasākumu uztver kā svētkus,» akcentē G. Blumbergs.

Lai arī velobrauciens nebija domāts kā sacensības, tomēr daudzi demonstrēja arī savu lielisko fizisko formu un 8,7 kilometrus garo trasi nobrauca visai iespaidīgā ātrumā. Pie viņiem pieskaitāms arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš finišēja ātrāko četriniekā.

Līdz ar jauno vasaras tūrisma sezonu savu darbību ar pilnu jaudu sācis arī Ventspils Piedzīvojumu parks, kas šogad uzņēma velobrauciena dalībniekus. Ventspilnieku un pilsētas viesu rīcībā ir pērn parkā atklātās atrakcijas – bampermašīnas, bamperlaivas, tramplīnlaiva, bērnu autoskoliņa un mākslīgā ledus slidotava. Tāpat aktivitāšu cienītāji var izlēkt ar katapultu, paspēlēt peintbolu, noripot no kalna ar rotoru un sadarīt daudz ko citu. Bet viens no šīs sezonas jaunumiem ir pilnveidotā Kaķa taka. Tajā ir veikta virkne uzlabojumu, padarot to garāku un interesantāku. Tostarp garāks ir kļuvis melnās trases nobrauciens līdz 200 metru garumam, tādējādi kļūstot par vienu no garākajām troses nobrauciena trasēm Latvijā. Turklāt klāt nākusi vēl viena trase – violetā, kas grūtības ziņā būs starp zilo un melno trasi un solās būt visai interesanta. «Ar šo jaunumu centīsimies piesaistīt bērnus no visas Latvijas,» nosaka Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Šogad pilnveidota arī kameršļūkšanas trase, kā arī veikborda trase, kas padarīta interesantāka, dīķī izveidojot jaunu figūru. Bet, lai atpūtniekiem netraucētu vējš, Piedzīvojumu parka piknika zonās saliktas aizsargsienas. U. Boitmanis informē, ka viens no Piedzīvojumu parka šāgada lielākajiem izaicinājumiem būs saistībā ar kalnu Lemberga hūte, jo vasaras laikā kalnu plānots uzbērt par četriem pieciem metriem augstāku. Tas nozīmē, ka kalna nobrauciens pagarināsies par aptuveni 50 līdz 60 metriem. Tātad vajadzēs pagarināt pacēlājus, kas notiks sadarbībā ar slovāku speciālistiem. Arī brieža skulptūra un kalna tālskatis pacelsies augstāk.