Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Slepkavība Rēzeknē: Raidījums ziņo par nozieguma iemeslu

© Ekrānšāviņš

Baiss noziegums šodien pēcpusdienā pastrādāts Rēzeknē pie būvmateriālu un sadzīves preču lielveikala. Ļaužu pilnā vietā raidīti vairāki šāvieni, Latgalē pazīstamā uzņēmēja un deputāta Andra Ļubkas virzienā. Lodes sasniedza mērķi un upurim nebija cerību uz glābiņu, vēsta “Degpunktā”.

Rēzeknē Atbrīvošanas Alejā veikala “K-Senukai” stāvlaukumā ap pulksten diviem dienā šauts uz uzņēmēju un Ludzas pašvaldības deputātu Andri Ļubku, kurš iesaistīts mežistrādes biznesā ar daudzmiljonu apgrozījumu. Uzbrukts, iespējams, ar automātisku ieroci. Aculiecinieki dzirdējuši vismaz piecus šāvienus Ļubkas busiņa virzienā.

Oskars Točelovskis, VP LRP Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieks:

“Šauts tika no automašīnas - “Volkswagen Toureg” un sašautais vīrietis notikuma vietā gāja bojā. Nekavējoties Valsts policija uzsāka plašus meklēšanas pasākumus, izsludinājām spēciālo plānu “Slazdi”, piesaistot policijas spēkus, un aptuveni pēc pusotras stundas tika noskaidrots un aizturēts automašīnas vadītājs.”

Viņu nopratinot noskaidrots, ka šāvējs ir 48 gadus vecais Igors Haits - kāds vietējais uzņēmējs, kurš saistīts ar būvniecību. Pagāja vēl pusotra stunda un arī slepkava nonāca policijas rokās. Policija neatklāj vai uzbrukma ierocis ir atrasts un vai Haitam bijusi ieroča nēsāšanas atļaujas. Tāpat netiek atklāts vai šāvējs un upuris bijuši pazīstami.

Oskars Točelovskis, VP LRP Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieks:

“Šobrīd mūsu rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina par to, ka kādu mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas starp iesaistītajām personām notika savstarpējs konflikts. [“Degpunktā”]: Tātad noziegums nav plānots, bet ir spontāns? Pagaidām mūsu rīcībā šādas informācijas nav, jā.”

“Degpunktā” rīcībā esošās neoficālās ziņas liecina, ka uzņēmējs nošauts savas ģimenes - sievas un bērnu acu priekšā, bet iemesls esot bijis pavisam ikdienišķs. Vīrieši sastrīdējušies par automašīnu novietojumu veikala stāvvietā.