Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tarifs pieaugs par 42%! Uzzini, kur par ūdensaimniecības pakalpojumiem būs jāmaksā ievērojami vairāk

© f64.lv, Ilze Zvēra

Baložos no 1.aprīļa par 42% pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs, savukārt kanalizācijas tarifs palielināsies par 4,3%, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Jakobsone.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs "Baložu komunālā saimniecība" aprēķinājis divus tarifu projektus - līdz valsts atbalsta perioda beigām 30.aprīlī un pēc tā. No valsts atbalsta periodā piemērojamajiem tarifiem ir izslēgtas izmaksas par elektroenerģijas sistēmas pakalpojumiem.

Līdz ar to no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim tarifs par ūdensapgādes pakalpojumiem būs 1,01 eiro līdzšinējā 0,71 eiro par kubikmetru vietā, bet par kanalizācijas pakalpojumiem - 1,47 eiro pašreizējā 1,41 eiro par kubikmetru vietā.

Savukārt pēc valsts atbalsta perioda beigām no 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,05 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,56 eiro par kubikmetru.

Kā informē SPRK, sākotnēji uzņēmums pieprasīja lielāku tarifa pieaugumu, kas pārrunu laikā samazināts par 29%.

Izvērtēšanas gaitā samazinātas vairākas izmaksu pozīcijas - pamatlīdzekļu nolietojums, personāla izmaksas, kā arī elektroenerģijas izmaksas.

Lai arī virkne izmaksu ir samazinājušās, salīdzinot ar sākotnēji iesniegtajām, jaunie tarifi no 1.aprīļa kopumā būs augstāki par 2016.gada apstiprinātajiem. Galvenokārt tarifu pieaugums ir saistīts ar elektroenerģijas, apkures, degvielas izmaksu palielinājumu, kā arī minimālās un vidējās algas līmeņa kāpumu valstī.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Ķekavas pašvaldībai piederošā SIA "Baložu komunālā saimniecība" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,6 miljoni eiro.

2021.gadā uzņēmums strādāja ar 2,5 miljonu apgrozījumu un 7530 eiro peļņu.