Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Lokalizēts plašais ugunsgrēks veikalā "Depo" Rēzeknē; policija sākusi kriminālprocesu

© Ekrānšāviņš no facebook.com, Juris Puķe

Ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt 13 500 kvadrātmetru plašo ugunsgrēku veikalā "Depo" Rēzeknē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Turpinās izmeklēšana, norādīja policijā.

Glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma sestdien plkst.2.43, bet plkst.10.38 ugunsnelaimi izdevies lokalizēt.

Dienestā norādīja, ka ir piesaistīta uzņēmuma tehnika konstrukciju pārkraušanai. Tās tiek pārbaudītas ar termokamerām un norisinās atsevišķu degšanas perēkļu dzēšana.

Tāpat, lai novērstu ķīmisku vielu noplūdi, pār Rēzeknes upi uzstādītas deviņas absorbējošās bonas, informēja VUGD.

Valsts vides dienesta pārstāvji Latvijas Radio atzina, ka dienestu uztrauc dzēšanas ūdeņu nokļūšana lietus ūdeņu kanalizācijā, kura izplūst Rēzeknes upē.

Veikala pārstāvji Valsts vides dienestu informējuši, ka veikalā esošo preču daudzums, tostarp sadzīves ķīmijas, krāsu, bijis tik liels, kāds tas ir ikdienā, proti, nekādu īpašu papildu pievedumu nav bijis. Ir izņemti uzskaites dokumenti un videoieraksti. "Dienesti strādās ar to un precīzāka informācija būs vēlāk," norādīja dienesta pārstāvji.

Valsts vides dienesta pārstāve Kristīne Kļaveniece aģentūrai LETA sacīja, ka sestdien Rēzeknes upē paņemti ūdens paraugi, lai pārbaudītu skābekļa līmeni, un tas bijis normas robežās. Svētdien tiks veiktas atkārtotas pārbaudes. Darbs turpināts, viņa uzsvēra.

Rēzeknes pilsētas domes pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA sacīja, ka vietvara jau naktī noreaģēja un piedāvāja savu transportu un autobusus, lai nogādātu drošībā sākotnēji no blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas evakuētos iedzīvotājus.

Tāpat pašvaldība ir sazinājusies ar veikala ēkas īpašnieku un iespēju robežās mēģinās tam palīdzēt, tostarp, ar savu tehniku un citiem pieejamiem resursiem.

Vietvara arī sadarbosies ar visiem dienestiem, arī Valsts vides dienestu, lai ugunsnelaimei nebūtu tālejošas sekas, sacīja Pozņakovs.

Viņš arī sacīja, ka pašvaldība centīsies palīdzēt veikala nodarbinātajiem. Tā uzturēs kontaktu ar veikala un ēkas īpašniekiem, kopīgi izstrādājot stratēģiju, kā risināt situāciju. Pozņakovs gan piebilda, ka patlaban ir pāragri runāt par konkrētu atbalstu.

Pašvaldība pauž pateicību visiem, kas iesaistījušies ugunsnelaimes likvidēšanā.

LETA noskaidroja, ka degusī veikala ēka pieder SIA "Romans F". Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka patlaban nekādus komentāru sniegt nevar.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Romans F" reģistrēta 1997.gadā, tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. 2019.gadā firma strādāja ar 1,46 miljonu eiro apgrozījumu un 902 100 eiro peļņu. Uzņēmums pieder Sergejam Fedorenkovam.

Kā vēstīts, veikala ēka Stacijas ielā 31 degusi pilnā 13 500 kvadrātmetru platībā, tomēr cietušo ugunsnelaimē nav, aģentūru LETA informēja veikalu "Depo" īpašnieka SIA "Depo DIY" pārstāvji.

Uzņēmumā norāda, ka tajā ir izveidota iekšējā darba grupa, kas piedalās ugunsgrēka radīto seku novēršanas darbos. Uzņēmums sadarbojas ar atbildīgajām valsts institūcijām, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.

VUGD iepriekš informēja, ka ēkai vairākās vietās sabrukušas sienas. No blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas naktī tika evakuēti iedzīvotāji, bet vēlāk viņiem ļauts pakāpeniski atgriezties mājās. Notikuma vietā arī tika slēgta satiksme.

Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta inspektori. Zināms, ka veikala teritorijā degušas arī ķīmiskas vielas.

Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Turpinās izmeklēšana, aģentūrai LETA norādīja policijā.

Kompānija "Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. 2019.gadā "Depo DIY" koncerna apgrozījums bija 321,149 miljoni eiro, bet peļņa - 11,298 miljoni eiro.

"Depo DIY" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), vienlaikus pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.