Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Olaine arī sporto

Kā apliecinājums tam, ka Olaines novada pašvaldība nodrošina saviem iedzīvotājiem plašu un kvalitatīvu pakalpojumu klāstu, ir pašvaldības sistemātisks darbs visās jomās, tajā skaitā arī sportā.

Arī 2009. gadā samērā nelielā pilsētā – Olainē tika realizēti divi vērienīgi projekti: uzbūvēts Olaines pilsētas peldbaseins (februārī) un nodoti Olaines pilsētas stadiona (pie Olaines 1. vidusskolas) rekonstrukcijas pirmās kārtas darbi (augustā). Līdz gada beigām plānots pabeigt arī rekonstrukcijas otro kārtu. Bet jau tagad stadionā (Zeiferta ielā 4) ir gatavi izmantošanai un publiski pieejami četru joslu 400 metru skrejceliņi (ar gumijotu segumu), tāllēkšana, augstlēkšana un trīssoļlēkšana, multifunkcionāls laukums (700 m2) tenisam un basketbolam, futbola laukums (7500 m2) ar mākslīgo segumu. Vasarā tika paņemti izpētei futbola laukuma kārtu paraugi. Tāpēc ceram, ka aptuveni decembrī saņemsim FIFA sertifikātu futbola laukumam. Otrajā kārtā ierīkos apgaismojumu un izbūvēs skatītāju tribīnes ar 500 sēdvietām.

Kopš 1. septembra stadionā ar lielu prieku sporto skolēni sporta stundās. Skrējēji izmanto skrejceliņus. Tāpat bez maksas futbola laukumu izmanto Olaines kultūras un sporta centra sporta nodaļas sekciju komandas un mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Toties, ja kāda fiziskā vai juridiskā persona gribēs sarīkot kādu turnīru, tai būs jāmaksā nomas maksa.

Par peldbaseina atrašanās vietu tika izvēlēta teritorija blakus Olaines 2. vidusskolai, jo jāsniedz iespēja to apmeklēt ne tikai jebkuram pieaugušajam, bet arī abu novada vidusskolu skolēniem bez maksas apgūt peldēšanas iemaņas sporta stundu laikā. Baseinā ir četri celiņi, katrs 25 m garš. Visseklākā vieta baseinā ir 1,40 m, visdziļākā – 1,90 m. Ir sauna, kā arī brīvas telpas, kuras ir paredzēts iznomāt, lai paplašinātu sniegto pakalpojumu klāstu.

Arī ar skeitparka atvēršanu (2005. gadā), pludmales volejbola laukuma izveidi (2007. gadā) un slidotavas ar mākslīgo ledu un jumtu izveidošanu (sākot no 2004. gada) daudzpusīgākas kļuvušas olainiešu fiziskās aktivitātes. Slidotavā tiek paredzēti laiki skolām, pirmsskolas izglītības iestādēm bezmaksas slidotavas apmeklējumam, bezmaksas publiskai slidošanai, kā arī laiki maksas publiskai slidošanai gan bez nūjām, gan ar nūjām. Ieplānotas arī treniņnodarbības hokeja un daiļslidošanas sekcijām. 2008. gadā slidotavā tika ieklāts multifunkcionāls segums, kas ļauj tur nodarboties ar jebkuru sporta veidu ar bumbu, arī hokeju ar skrituļslidām.

Olaines novada pašvaldība cenšas sportu padarīt pieejamu ikvienam savam iedzīvotājam.

Sīkāk interneta mājaslapā www.olaine.lv, sadaļā "sports"