Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājā top jauni basketbola un hokeja klubi

© F64

Liepājā top jauni basketbola un hokeja klubi, intervijā "Rietumu radio" atklāja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis.

Viņš norādīja, ka aizvadītā sezona bija finansiāli smaga gan SK "Liepājas lauvas", kā paspārnē funkcionē pilsētas vīriešu un sieviešu basketbola komandas, gan hokeja klubam "Liepāja/Optibet". "Esam vienojušies ar līdzšinējo klubu vadību, ka esošie klubi, līdz ar tekošās sezonas noslēgumu, vairs nefunkcionēs tā, kā līdz šim un nesacentīsies augstākajās līgās. Tā vietā tiek veidoti jauni klubi, tiek iesaistīti jauni speciālisti un ar nākamo sezonu jaunie klubi sāks savu darbību gan hokejā, gan basketbolā," atklāja Atis Deksnis.

"Paldies līdzšinējiem sporta dzīves organizētājiem klubos, taču kopīgi vērtējot sniegumu un klubu darbību, esam nonākuši pie slēdziena, ka šajā jomā ir nepieciešamas krasas pārmaiņas," teica Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Pie jaunā Liepājas basketbola kluba stūres būs Artūrs Štālbergs un Normunds Atvars. "Viņi ir labi pazīstami ar saviem sportiskajiem sasniegumiem un organizatorisku pieredzi sporta dzīvē," uzsvēra Deksnis, piebilstot, ka "ir patiess prieks, ka jaunā kluba stāsts veidojas, iesaistot tajā arvien plašāku liepājnieku loku gan no atbalstītāju vidus, Liepājas uzņēmumiem, kuri gatavi finansiāli atbalstīt jauna kluba izveidi un pilnveidošanu, gan arī pilsētas sporta skolām un treneriem, ar kuriem rit aktīvas diskusijas par sadarbību kopējā treneru apmācībā un sportiskiem principiem veselīgas sporta hierarhijas izveidi Liepājā."

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos uzsvēra, ka ir jāmaina domāšana un vairāk jākoncentrējas uz savu audzēkņu sportisko izaugsmi un viņu kvalitatīvu sagatavošanu augstākā kalibra sacensībām, atstājot leģionāru piesaisti sekundārā lomā.

"Mēs vēlamies izveidot klubus, kas var veiksmīgi funkcionēt kā Liepājas sporta sistēmas virsotne. Kalpot par mērķi un motivāciju audzēkņiem, kā arī rādīt atzīstamu sniegumu, sastāvā iekļaujot pēc iespējas vairāk Liepājas sporta skolu absolventu. Protams, ir jāpaiet zināmam laikam, līdz liepājnieku paaudze izaugs un sasniegs līmeni un kvalitāti, kas ļaus mūsu lielās komandas komplektāciju sastādīt no liepājniekiem vien. Taču, tas ir mērķis uz kuru mēs dosimies," sacīja Deksnis.

Kā ziņosts, basketbola klubs "Liepājas lauvas" nākamajā sezonā vairs nespēlēs "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), tā vietā nākot jaunai pilsētas vienībai, vēsta laikraksts "Kurzemes Vārds".

Kluba valdes priekšsēdētājs Artis Lagzdiņš laikrakstam noliedz informāciju, ka klubs "Liepājas lauvas" drīz tiks likvidēts, taču tajā pat laikā atklāja, ka nākamajā sezonā šī organizācija LBL nestartēs.

"Pašvaldības uzstādījums ir tāds, ka nākamajā gadā klubs nedrīkstēs pieteikt komandas dalībai dažādās basketbola līgās. Tas nozīmē, ka sporta klubam kā basketbola komandu organizētājam ir pēdējā sezona," teica Lagzdiņš, kurš apstiprināja, ka klubam ir piešķirts finansējums, lai pabeigtu šo sezonu un segtu savus parādus.