Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vides inspektori Slīteres nacionālajā parkā konstatē nelikumīgi nocirstas priedes

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk tekstā-Pārvalde) informē, ka vakar, 26.maijā Pārvaldes Slīteres nacionālā parka administrācijas Dabas aizsardzības daļas darbinieki Dundagas novada Kolkas pagastā valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā - Slīteres nacionālajā parkā konstatējuši nelikumīgi nocirstas 50 priedes, kā arī aizturējuši pašus cirtējus ar transporta līdzekli ar kuru kokmateriāli tika izvesti no nelikumīgās ciršanas vietas.

Pārvaldes Slīteres NP administrācijas vides inspektori izsaka nožēlu par šādu cilvēku rīcību - patvaļīgi cirst priedes īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kas izveidota, ar mērķi saglabāt tajā esošās sugas un biotopus, tādējādi vairojot dabas daudzveidību. Par šāda veida darbībām draud attiecīgs sods - ierosināts kriminālprocess par Krimināllikuma 109. panta otrajā daļā paredzēto pārkāpumu, par ko soda ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem vai ar naudas sodu līdz simts minimālajām mēnešalgām.

Pārvaldes Slīteres NP Dabas aizsardzības daļas vadītājs Raits Čakstiņš vērš uzmanību uz to, ka vides inspektori regulāri veic apkārtnes apsekošanu un rosina, pirms rīkoties tik bezatbildīgi, apdomāt sekas, kas var būt pietiekami nopietnas.

Pārvaldes Slīteres nacionālā parka administrācijas darbinieki izsaka pateicību atsaucīgajiem sabiedrības locekļiem un Valsts policijai par operatīvu rīcību.