Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Demiters: Nepieciešamības gadījumā RP vēlēsies uzzināt Vaivara skatījumu uz valdības vadīšanu

Ja "Vienotības" Saeimas frakcija nolems kā savu Ministru prezidenta amata kandidātu nosaukt diplomātu Pēteri Vaivaru, tad Reformu partija (RP) aicinās viņu uz tikšanos, lai uzzinātu Vaivara skatījumu uz valdības vadīšanu un saņemtu atbildes uz citiem jautājumiem, aģentūrai LETA sacīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Pašlaik RP "nekādi neraugās" uz Vaivaru kā iespējamo kandidātu, jo politiskajam spēkam viņš nav pazīstams. Demiters par diplomātu vēlas apspriesties ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP), kuram profesionāli bijusi ciešākā sadarbība ar Vaivaru.

Par to, ka "Vienotība" premjera amatam uzrunājusi Vaivaru, Demiteru sarunā informējis demisionējošais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Kā ziņots, premjera amata pretendentu kontekstā izskanējušais Vaivars ir profesionāls diplomāts un pieredzējis cilvēks, šādi iespējamo nākamo premjeru šorīt telekanālā LNT raksturoja demisionējušais premjers.

Vaicāts, vai Vaivars būs nākamais Ministru prezidenta amata kandidāts, Dombrovskis atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka pašlaik turpinās politiskās konsultācijas, kuru laikā ir daudz dažādu spekulāciju, bet tālākos notikumus noteiks konsultāciju rezultāti.

Vaivars šodien tiksies ar "Vienotības" Saeimas frakcijas vadību.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Vaivars Ārlietu ministrijā (ĀM) sācis strādāt 1992.gadā un bijis Ziemeļeiropas valstu nodaļas vadītājs, 1995.gadā viņš bijis Latvijas vēstniecības Somijā pirmais sekretārs, bet 1997.gadā kļuvis par Latvijas vēstnieku Ukrainā. Vaivars bijis arī Latvijas vēstnieks Japānā, bet pašlaik viņš pilda ĀM valsts sekretāra vietnieka pienākumus.

5.Saeimas vēlēšanās Vaivars kandidējis "Saskaņa Latvijai - atdzimšana tautsaimniecībai" sarakstā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien Latvijas Radio atklāja, ka premjera amata kandidāti ir vairāki, starp tiem ir ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, Latvijas pastāvīgais pārstāvis NATO Māris Riekstiņš un bijušais Latvijas vēstnieks Japānā Vaivars.