Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Nākamās nedēļas vidū, iespējams, izveidosies pirmā sniega sega

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Naktī uz pirmdienu un arī dienas pirmajā pusē pāri Lietuvai virzīsies neliela zema spiediena ieplaka, kuras ietekmē Latvijas dienvidrietumu rajonos gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus, taču nakts otrajā pusē un rīta stundās pastāv iespējamība, ka tiks novērots slapjš sniegs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka pārējā teritorijā gan pirmdien, gan otrdien laika apstākļus noteiks paaugstināta spiediena apgabals - gaidāms lielākoties skaidrs un sauss laiks. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas Kurzemē līča piekrastē būs brāzmains. Dienas saglabāsies dzestras - maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +1…+7°, savukārt naktīs gaisa temperatūra saglabāsies 0…-7° intervālā, vien Kurzemē būs nedaudz siltāks.

Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Nedēļas vidū sinoptiskā situācija mainīsies. Virs Eiropas ziemeļiem atradīsies plašs zema spiediena apgabals un ar to saistīts ciklons šķērsos Baltijas valstis. Plaša nokrišņu zona trešdienas pēcpusdienā sasniegs Kurzemes piekrasti un pakāpeniski škērsos Latvijas teritoriju. Daudzviet gaidāmi nokrišņi, vietām tie būs stipri. Pārsvarā līs, tomēr pievakarē un nakts stundās gaidāms arī slapjš sniegs. Pastāv iespējamība, ka austrumu rajonos uz īsu laika brīdi varētu izveidoties arī neliela sniega sega. Aktīvā ciklona ietekmē arī pastiprināsies vējš, kas brāzmās daudzviet sasniegs 15-19 m/s, vietām Kurzemē pat 20-21 m/s.

Nedēļas izskaņā saglabāsies nepastāvīgi laika apstākļi. Saule mīsies ar mākoņiem, un teritorijas lielākajā daļā brīžiem gaidāmi nokrišņi, pārsvarā lietus. Atsevišķās naktīs vietām iespējams arīsniegs, slapjš sniegs. Dienas būs vējainas, un lielākās vēja brāzmas gaidāmas piekrastē. Ciklona darbības ietekmē Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra mazlietpaaugstināsies.