Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā vīrietis pa ielu iet ar kara laika trofeju; slēdz satiksmi

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

opēcpudien Liepājā Uliha ielā pie kāda vīrieša atrasts sprādziebīstams priekšmets, kā rezultātā aptuveni divas stundas Uliha ielas posmā bija slēgta satiksme, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova.

Ap plkst.14 saņemtas ziņas, ka pie kāda vīrieša atrasts, iespējams, sprādzienbīstams priekšmets. Notikuma vietā strādāja kriminālpolicijas darbinieki, bet ap plkst.16 ieradušies Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienības sapieri, kas priekšmetu aizvākuši. Pašlaik satiksme ir atjaunota.

Šeršņovas rīcībā pagaidām nebija plašākas informācijas par to, kas bijis atrastais priekšmets. Savukārt Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva portālam "Liepājniekiem.lv" atklājis, ka tas izrādījies kara laika mantojums - aizturētā vīrieša trofeja. "Jebkurā gadījumā tas ir sprādzienbīstams priekšmets," portālam sacījis Āva, skaidrojot, ka šādos gadījumos jāievēro vislielākā piesardzība.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas pārstāve Mairita Senkevicina aģentūrai LETA teica, ka Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienības speciālisti konstatējuši, ka atrastais priekšmets nesatur sprāgstvielu un uzspridzināšanas līdzekli. Priekšmets tiks neitralizēts, taču eksperti vēl skaidros priekšmeta izcelsmi.

Policijā par notikušo ierosināts kriminālprocess.