Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis lūdz policijai aizvest viņa bērnus uz bērnu namu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar, 3.novembrī, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Vecmīlgrāvī, kur norisinājās ģimenes konflikts.

Ierodoties notikuma vietā, dzīvokļa durvis atvēra izsaucēja, kura paskaidroja, ka viņai ar vīru izcēlies konflikts. Strīda laikā vīrs viņai iesitis, tobrīd istabā atradušies arī trīs kopīgie bērni. Sarunas laikā no izsaucējas bija jūtama spēcīga alkohola smaka. Policisti piedāvāja izsaukt mediķus, taču sieviete no medicīniskās apskates atteicās.

Apskatot dzīvokli, vienā no istabām pamanīts izsaucējas vīrs, kurš tobrīd pieskatīja vienu, divus un trīs gadus vecos bērnus. Sarunas laikā noskaidrots, ka arī bērnu tēvs ir alkohola reibumā. Izsaucēja policistu klātbūtnē vairākkārtīgi mēģināja iesist vīram un draudēja ar cieņu aizskarošiem izteicieniem. Policisti sievietei vairākkārtīgi aizrādīja par viņas uzvedību. Bērna tēvs policistiem izteica vēlmi, lai atvases ved uz bērnu namu un izrādīja vienaldzīgu attieksmi pret bērnu tālāko likteni. Ņemot vērā abu personu reibuma pakāpi, policistiem tā arī neizdevās noskaidrot strīda cēloni.

Apskatot dzīvesvietu, konstatēts, ka dzīvoklī logi ir atvērti, bet bērni ir pusapģērbti. Tāpat mājvietā valdīja nekārtība un netīrība. Bērnu māte dzīvokļa pārbaudes laikā nespēja nomierināties, sāka kliegt un vairākkārtīgi mēģināja uzbrukt vīram.

Uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pēc brīža ieradās mediķi, kuri konstatēja, ka ne bērniem, ne vecākiem hospitalizācija nav nepieciešama.

Sievietei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā noskaidrots, ka viņa ir 2,57 promiļu reibumā. Savukārt bērnu tēvam konstatēts 2,44 promiļu reibums.

Ņemot vērā apstākļus, pieņemts lēmums bērnus šķirt no ģimenes un nogādāt drošā vidē. Gadu vecā meitenīte nogādāta aprūpes centrā, savukārt divus un trīs gadus vecie puikas nogādāti krīzes centrā.

Par notikušo informēta Rīgas Bāriņtiesa. Pret abiem bērnu vecākiem uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietvedības par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Jāpiebilst, ka bērnu māte dažas dienas iepriekš jau bija nonākusi policijas redzeslokā, kad alkohola reibumā Sarkandaugavā, veica huligāniskas darbības, tai skaitā centās iespert policijas darbiniecei. Sievietei toreiz tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.