Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Daugavpilī notver rūdītu telefonkrāpnieku no Lietuvas

© Scanpix

Vakar, 30.jūnijā, Daugavpilī nozieguma izdarīšanas brīdī mājās pie kāda sirmgalvja par telefonkrāpšanos aizturēts kāds 1975.gadā dzimis agrāk par smagiem noziegumiem vairākkārt tiesāts Lietuvas pilsonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, krāpnieks ticis aizturēts rūpīgas izmeklēšanas un operatīvo pasākumu rezultātā. Aizturētais pie padzīvojušā kunga bija ieradies pēc naudas, kas bijusi nepieciešama, lai palīdzētu it kā nelaimē nonākušajam dēlam. Noziedznieki sirmgalvim prasījuši 5000 eiro.

Latgalē pēdējā laikā reģistrēti vairāki krāpšanas mēģinājumi, kā arī dažas pabeigtas krāpšanas, ko pastrādājuši tā saucamie telefonkrāpnieki. Laika posmā no šī gada 17.jūnija līdz 30.jūnijam personu grupa veica vairākas krāpnieciskās darbības pret gados veciem iedzīvotājiem Daugavpilī, Rēzeknē, kā arī novados. Kopumā reģistrēti aptuveni 20 krāpšanas mēģinājumi un trīs pabeigtas krāpšanas.

Par noziedznieku upuriem kļuva 1926., 1929. un 1930.gadā dzimušas sievietes, no kurām viņi izkrāpa kopumā 6580 eiro.

Par minētajām krāpšanām Latgales reģiona pārvaldē tika sākti vairāki kriminālprocesi. Rīt, 2.jūlijā, tiesa lemts par drošības līdzekļa - aresta - piemērošanu aizturētajam lietuvietim.