Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Notiks trešā Latvijas un novadu mācības atklātā olimpiāde

© Romāns Kokšarovs/F64

Lai stiprinātu latviešu valodas un kultūras pratību Latvijas skolu un diasporas jauniešu vidū, Valsts izglītības saturas centrs (VISC) organizēs trešo Latvijas un novadu mācības atklāto olimpiādi, aģentūra LETA noskaidroja VISC.

Olimpiādes mērķis ir pilnveidot skolēnu un studentu izpratni par Latvijas vēsturi, kultūru, dabu un ģeogrāfiju, Latvijas Valsts simboliem, Latvijas kultūrvēsturisko un dabas mantojumu kontekstā ar citām Baltijas jūras reģiona valstīm.

Olimpiādes saturs veidots sadarbībā ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Latviešu valodas aģentūru, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Latvijas Kara muzeju un Jūrmalas muzeju.

VISC atzīmēja, ka olimpiāde sekmē "demokrātiskas un pilsoniski atbildīgas personības veidošanos, paaugstinot piederības izjūtu Latvijas valstij".

Olimpiādē līdz 1.novembra pusnaktij aicināti pieteikties Latvijas starptautisko un publisko skolu skolēni, latviešu diasporas jaunieši un ārzemju studenti, kuri mācās latviešu valodu un Latvijas kultūras kursus.

Olimpiāde norisināsies divos posmos - 17.novembrī attālināti un 2024.gada 1.februārī hibrīda formā (klātienē un attālināti). Svinīgā apbalvošanas ceremonija plānota 28.martā.