Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

RSU: Izteikti lielāks pieteikumu skaits ir studiju programmās "Multimediju komunikācija" un "Psiholoģija"

© Gints Ivuškāns /F64

Līdz ar šogad piešķirtajām budžeta vietām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ir izteikti lielāks pieteikumu skaits Komunikācijas fakultātes īstenotajās studiju programmās "Multimediju komunikācija" un "Psiholoģija", pavēstīja universitātes mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Kopumā RSU pamatstudiju un maģistra studiju programmās saņemti 7973 pieteikumi.

Gediņa norādīja, ka starp ierasti populārākajām studiju programmām - "Medicīna", "Māszinības", "Fizioterapija" un "Uzturs" - šogad ar lielo studētgribētāju interesi izceļas arī sociālo zinātņu programmas, tostarp, "Multimediju komunikācija" un "Psiholoģija". Krasais intereses kāpums varētu būt saistīts ar šogad pirmoreiz piešķirtajām valsts budžeta vietām RSU sociālo zinātņu studiju programmās.

Vislielākais pieteikumu skaits jeb 1297 saņemts programmā "Medicīna". Tālāk seko "Fizioterapija", kurai pieteikušies 569 studētgribētāji, "Māszinības" - 555, "Uzturs" - 466, "Farmācija" - 284 un "Zobārsniecība" - 249.

Savukārt Komunikācijas fakultātes īstenotajā studiju programmā "Multimediju komunikācija" saņemti 511 pieteikumi, bet programmā "Psiholoģija" - 440.

Juridiskās fakultātes studiju programmā "Tiesību zinātne" pieteikušies 289 studētgribētāji, bet Eiropas studiju fakultātes programmai "Starptautiskais bizness un jaunuzņēmumu darbība", kas norisinās angļu valodā, - 241, bet programmai "Starptautiskais mārketings un reklāma" - 228.

Tikmēr maģistrantūras līmenī visvairāk pieteikumu saņemti programmās "Mākslas terapija", "Tiesību zinātne", "Veselības vadība", "Sabiedrības veselība", "Rehabilitācija" un "Komunikācija un mediju" studijas. Atsevišķu maģistra studiju programmu maksas studiju vietās jauno studentu uzņemšana vēl turpinās.

Paralēli RSU norisinās uzņemšana doktorantūrā un rezidentūrā. Pašlaik RSU norisinās arī ārvalstu studentu vasaras uzņemšana, kas noslēgsies augusta vidū. Šovasar RSU plāno uzņemt vairāk nekā 400 ārvalstu studentu.