Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

SC bukleta "Tava Rīga" piegāde rīdziniekiem izmaksājot gandrīz 6000 latu mēnesī

Par bukleta "Tava Rīga" piegādi rīdziniekiem apvienība "Saskaņas centrs" (SC) mēnesī maksā ap 5900 latu, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

Šajā summā iekļauts arī pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

Jau ziņots, ka bukleta "Tava Rīga" drukāšanai partija mēnesī tērē 23 000 latu, līdz ar to izdevuma iespiešana un piegāde "Saskaņas centram" ik mēnesi izmaksā ap 30 000 latu, ieskaitot PVN.

Bukleta tirāža ir 325 000 eksemplāru latviešu un tikpat krievu valodā. Tā redaktors ir portāla "Puaro.lv" žurnālists Nils Sakss. Taču par redakcijas personāla algām Kononova informāciju neatklāja, norādot, ka tā ir konfidenciāla.

Kā ziņots, SC aptuveni reizi mēnesī izdod partijas bukletu "Tava Rīga", norādot, ka to dara par saviem līdzekļiem. Buklets rīdzinieku pastkastītēs nonāk aptuveni reizi mēnesī. Par izdevuma izplatīšanu "Saskaņas centrs" noslēdzis līgumu ar valsts AS "Latvijas Pasts".

Jautāts par šāda bukleta nepieciešamību, Rīgas mērs iepriekš skaidrojis, ka SC vienmēr ir aktīvi komunicējis ar rīdziniekiem un šis ir papildu kanāls, kā uzrunāt iedzīvotājus. "Šis buklets izdots tikai un vienīgi par SC, nevis pašvaldības līdzekļiem, kaut gan pilda tīri pašvaldības funkciju. Vienkārši mēs nevēlamies izraisīt kārtējos tukšos, toties skaļos apvainojumus par administratīvā resursa izmantošanu," bukleta lasītājiem ziņoja Ušakovs.

Tajā tradicionāli pirmā lappuse atvēlēta Ušakova uzrunai, otrajā lappusē atrodama Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) sleja, viens atvērums ierasti tiek veltīts opozīcijas partiju kritizēšanai. "Tava Rīga" lappusēs redzami SC un GKR biedri, kas stāsta par domes labajiem darbiem, kā arī tiek iekļauta informācija par dažādiem notikumiem un vietām Rīgā.