Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

"Saskaņai" ir savs prezidenta kandidāts no partijas rindām

© f64

Opozīcijas partija "Saskaņa" savu Valsts prezidenta amata kandidātu varētu virzīt gadījumā, ja partiju neapmierinās koalīcijas virzītais pretendents minētajam amatam, lai gan "Saskaņai" ir arī savs kandidāts, kas ir partijas biedrs, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja partijas biedrs Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S).

Klementjevs stāstīja, ka "Saskaņas" galvenais kritērijs Valsts prezidenta amata kandidātam ir iekšpolitisko un ekonomisko jautājumu izpratne, taču par tagad publiski visbiežāk apspriesto kandidātu aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), politiķis sacīja, ka tas nebūtu labs žests, ja par Valsts prezidentu tiktu ievēlēts cilvēks, kurš pēdējā laikā ir bijis saistīts ar militārām struktūrām.

"Pagaidīsim pirmdienu, jo tad valdošā koalīcija izvirzīs savu pretendentu. Ja kandidāts neatbildīs mūsu kritērijiem, tad lemsim par sava kandidāta virzīšanu, jo mums tāds ir, sabiedrībai plaši zināms un partijas biedrs," sacīja Klementjevs.

Tomēr uz jautājumu, lai nosauc partijas potenciālo kandidātu, Klementjevs atbildēja, ka partijas valdes lēmums par kandidāta virzīšanu vēl nav pieņemts. "Es negribētu steigties notikumiem pa priekšu, 13.maijā mums būs valdes sēde, kad arī lemsim, bet ir fakts, ka mūsu vēlme ir piedalīties procesā un prezidentu ievēlēt ar mūsu partijas balsu atbalstu," piebilda Klementjevs.

Kā ziņots, arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina, ka "Vienotībai" ir pozitīva attieksme pret Vējoņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Vējonis ir gatavs kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, tomēr viņš piebilda, ka šajā jautājumā svarīgākais ir vienots koalīcijas lēmums par vienu kandidātu.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partneri par Vējoņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam lems, ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) viņu oficiāli izvirzīs, tomēr pagaidām būtisku iebildumu pret šo kandidātu neesot.