Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Staļģenes iedzīvotāji pateicas Jelgavas novada domei

Staļģenes iedzīvotāji izsaka pateicību Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem un novada pašvaldības juristiem par neatlaidīgu darbu un iedzīvotāju interešu aizstāvību.

Iedzīvotāji savā vēstulē norāda, ka SIA Vedgas darbinieki daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus ar draudiem un nekorektu rīcību iedzina izmisumā. Darbinieki vairākkārt draudēja ar izlikšanu no mājām un centās iekasēt apsaimniekošana naudu, nesniedzot pakalpojumu. „Mēs nevarējām izjust mierīgu ikdienu. Reti bija tādas dienas, kad netikām terorizēti un šī uzņēmuma darbinieki lika mums mieru. Tas bija šausmīgi!” stāsta kāds mājas iedzīvotājs, kas baiļu iespaidā vēl ar vien nevēlas atklāt vārdu.

Neatkarīgā Rīta Avīze jau vairākkārt rakstījusi par Staļģenes lietu, kur sešu daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji cīnās par savu taisnību. Viņi vēlas panākt citu namu apsaimniekotāju saviem namiem, kuros dzīvo jau kopš agrofirmas Staļģene laikiem. Apsaimniekošanu savā pārziņā bija pārņēmusi firma, kas, pēc iedzīvotāju domām, neko nedarīja, tikai iekasēja naudu.

Firma pērn vērsās Zemgales apgabaltiesā ar prasību atzīt par tās īpašumu visas dzīvojamās mājas, jo uz to firmai esot tiesības savulaik noslēgta cesijas līguma dēļ, saskaņā ar kuru it kā firmas rīcībā pāriet visi īpašumi.

Tiesā iedzīvotāju intereses pārstāvēja novada dome, jo uzskata, ka nami, tāpat kā zeme pieder valstij. Pirmās instances tiesa bija par labu iedzīvotājiem.