Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

"SmartLynx" vadītājs: Šobrīd esam ļoti noslogoti, gandrīz "izpārdoti" līdz 2025. gada maijam

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijā bāzētajai aviokompānijai SIA "SmartLynx Airlines" šogad kopumā būs 69 lidmašīnas, intervijā aģentūrai LETA sacīja "SmartLynx Airlines" izpilddirektors Edvins Demeņus.

Viņš sacīja, ka aviokompānija joprojām gaida dažas lidmašīnas, kas pienāks tuvākajās nedēļās, bet kopumā šogad būs 69 lidmašīnas.

Demeņus norādīja, ka apmēram 35-40% kompānijas lidmašīnu ir bāzētas Eiropā.

"Tas gan arī atšķiras - aprīlī, maijā ir mazāk, vasaras sezonā vairāk un septembrī, oktobrī atkal mazāk. Mums joprojām ir daudz ārpus Eiropas bāzētu lidmašīnu, piemēram, Turcijā, bet lidojumi notiek katru dienu uz Parīzi, Londonu, Frankfurti, Hamburgu un citur," sacīja Demeņus.

Viņš atzīmēja, ka uzņēmuma mērķis ir nodrošināt pēc iespējas vairāk lidojumu vasaras sezonā Eiropā un nesezonā sūtīt lidmašīnas tur, kur ir pieprasījums.

Tāpat Demeņus pauda, ka uzņēmums rūpīgi izvērtē un pieņem lēmumus, vai tie ir balstīti uz peļņu, vai ilgtermiņa stratēģiju, vai abiem.

"Šobrīd esam ļoti noslogoti, gandrīz "izpārdoti" līdz 2025. gada maijam, līdz ar to zinām, ko darīsim tuvākā gada pusotra laikā. Tas arī sniedz zināmu drošības un komforta sajūtu ofisa darbiniekiem, pilotiem, tehniskajam personālam," minēja Demeņus.

Viņš piebilda, ka tirgus ir tas, kas uzņēmumam ļauj laikus plānot, lai arī lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumu jeb ACMI biznesa būtība ir pieņemt lēmumus un reaģēt ļoti ātri.

"Bizness ir dinamisks. Mums ir daudz piemēru, kur, iegūstot kādu pasūtījumu pasaulē, esam spējuši nosūtīt pat 12 lidmašīnas vienas vai pusotras nedēļas laikā," atzīmēja "SmartLynx" izpilddirektors.

Tāpat viņš sacīja, ka "SmartLynx" patlaban ir vadošā ACMI aviokompānija Eiropā un starp līderiem globālā mērogā.

"Pēdējo piecu gadu laikā "SmartLynx" ir piedzīvojis ievērojamu izaugsmi, palielinot floti no 12 lidmašīnām 2020. gadā līdz 69 lidmašīnām šogad. Pēc šī gada marta datiem, vienā dienā vidēji veicam ap 140 lidojumu, tādējādi ierindojot mūs pirmajā vietā pasaulē starp ACMI aviokompānijām," norādīja Demeņus.