Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Liepāja savas ielas, ēkas un pludmali saredz kā perspektīvu kino uzņemšanas laukumu

© Vladislavs Proškins/f64

Liepāja atvēlēs 100 000 eiro līdzfinansējumu, lai mēģinās piesaistīt filmu uzņemšanu pilsētā, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Lai stiprinātu kino industrijas attīstību Liepājā un Latvijā, radot jaunus kultūras projektus, nodrošinot darba vietas un veicinot vietējo profesionāļu pieredzes apmaiņu un iemaņu attīstību, kā arī popularizētu Liepāju nacionālā un starptautiskā līmenī, Liepājas pašvaldība izsludina līdzfinansējuma konkursu filmu uzņemšanai Liepājā.

Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējumam, filmas kopējam budžetam jābūt virs 0,5 miljoniem eiro. Pieprasītā līdzfinansējuma apmērs nedrīkst pārsniegt 50% no kopējām filmas projekta izmaksām un nedrīkst būt lielāks par 50 000 eiro.

Pieteikumi konkursam tiks pieņemti līdz šī gada 30.septembrim vai brīdim, kamēr tiek piešķirts viss paredzētais finansējums. Iesniegtos projektus vērtēs Liepājas pašvaldības domes Konferenču, semināru un starpnozaru pasākumu līdzfinansēšanas komisija.

Liepājā un apkaimē pēdējo gadu laikā daļēji uzņemtas gan Latvijā, gan starptautiski producētas filmas, piemēram, "Homo Novus", "1906", "Nemierīgie prāti", "Ebrejs", "Harbina", "Neredzamā cīņa", arī Dāvja Sīmaņa jaunākais darbs "Marijas klusums", kas šogad saņēmusi arī žūrijas balvu 74. Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā.