Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Seksuālās uzmākšanās skandāls Mūzikas akadēmijā: Policija aicina atsaukties visus cietušos

© Ģirts Ozoliņš/MN

Valsts policija saistībā ar iespējamu seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā ir uzsākusi kriminālprocesu un aicina atsaukties cietušos un lieciniekus.

Valsts policija saistībā ar iespējamu seksuālo uzmākšanos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ir uzsākusi kriminālprocesu pēc XVI nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Šobrīd izmeklēšanas interesēs policija no plašākiem komentāriem atturas.

Taču LETA pārliecinājās, ka patlaban, ierosinot lietu pēc nodaļas, saskaņā ar likumu kriminālprocess ir sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

Likumsargi aicina atsaukties visus cietušos un lieciniekus, rakstot uz e-pasta adresi: onssnap@vp.gov.lv vai darba laikā zvanīt uz 67075517; 67075211. Policija garantē anonimitāti jebkuram, kurš spēs sniegt noderīgu informāciju izmeklēšanā.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja, ka seksuāla rakstura noziegumiem ir augsts latentums, tomēr viņš aicināja jebkuru vērsties policijā un sniegt informāciju par akadēmijā notikušo.

Lietā svarīgi ne tikai konstatēt cietušās personas, bet arī iegūt liecības un citas operatīvi nozīmīgas ziņas, kuras var sniegt arī cilvēki, kuri nevēlas atklāt savu identitāti.

Tāpat policijā aicinātas vērsties ne tikai esošās studentes, bet arī bijušās augstskolas absolventes, norādīja Ruks un piebilda, ka policija arī spēj atklāt šāda veida noziegumus, kas izdarīti pirms vairākiem gadiem.