Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija uzskata, ka izmeklēšanas kvalitāte Latvijā ir pietiekami augstā līmenī

© Ģirts Ozoliņš/MN

Izmeklēšanas kvalitāte Latvijā ir pietiekami augstā līmenī, preses konferencē par projektu saistībā ar atbalstu Valsts policijai (VP) ekonomisko noziegumu izmeklēšanas paātrināšanai un kvalitātes uzlabošanai Latvijā, sacīja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Vitālijs Polovinskis.

Lai nodrošinātu iespēju veikt būtisku ieguldījumu un sniegtu nepieciešamo atbalstu minēto VP struktūrvienību darbā, cīņā ar ekonomisko noziegumu novēršanu un apkarošanu, 2020.gada 3.jūlijā VP sāka dalību Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas projektā "Atbalsts VP ekonomisko noziegumu izmeklēšanas paātrināšanai un kvalitātes uzlabošanai Latvijā".

Polivinskis norāda, ka programma ļāva VP darbiniekiem piedalīties vairākos apmaiņas pasākumus, kuros darbinieki ieguva jaunas zināšanas, kā arī dalījās ar savu pieredzi, kura ārzemju kolēģiem arī ir nozīmīga.

Nodrošinājuma valsts aģentūras direktore Ramona Innusa uzsvēra, ka dalība programmā ļāva ieguldīt 6,2 miljonus eiro divu ēku remontā. VP priekšnieka vietnieks, projekta vadītājs Normunds Grūbis informēja, ka ieguldījums ir būtisks, jo uzlabo darbinieku darba apstākļus.

Galvenās aktivitātes, kas tika īstenotas projektā, bija infrastruktūras un tehnisko spēju uzlabošana; profesionālo zināšanu uzlabošana ekonomisko noziegumu izmeklēšanas un ekspertīžu veikšanas jomā, organizējot seminārus, praktiskas apmācības, pieredzes apmaiņas braucienus un starptautiskas konferences.