Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

“Raxtu Raxti” mūziķi piedāvā programmu ar Spēka dziesmām

© publicitātes foto

“Raxtu Raxti” mūziķi Kristīne Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš un Edgars Kārklis, kā arī Gatis Valters un Ilze Grunte apvienojušies, lai radītu koncertprogrammu “Spēka dziesmas”. Ar to aprīlī un maijā plānots viesoties dažādās Latvijas vietās.

Šī programma tapusi, iedvesmojoties no projekta “Spēka dziesmas”, kura ietvaros ieskaņoti divi albumi ar melodijām, kuras tagad tiek regulāri dziedātas un spēlētas arī ārpus CD formāta.

“Domājams, ikviens no mums kaut reizi ir dzirdējis vārdu salikumus “spēka vārdi”, “spēka dziesmas”. Visbiežāk tie dzirdēti brīžos, kad īpaši nepieciešams spēks, izturība, piedošana un ticība gaismai sev un pasaulē. Arī mēs, kopā veidojot šo programmu, vēlējāmies izzināt savas spēka dziesmas un to nozīmi mūsu dzīvē. Dažiem no mums tās meklējamas jau bērnībā un dzīves laikā mainījušās, citi ar tām sastapušies jaunībā vai pavisam nesen,” stāsta Kristīne Kalniņa. “Laikam nav nozīmes, galvenais ir saprast, ka mūsu kultūrā ir iespēja atrast savu spēka avotu, kas ļauj sajust sevi laikā un pasaulē, apzināties savu vērtību un nozīmi. Šajā programmā mūsu spēka avots būs latviešu tautasdziesmas.”

Pirmais šīs programmas koncerts plānots 20. aprīlī Šlokenbekas muižā, bet tālākie - 21. aprīlī koncertzālē “Valmiera”, 26. aprīlī Smiltenes kultūras centrā, 27. aprīlī Liepājas kultūras namā “Wiktorija”, 28. aprīlī K. K. fon Stricka villā, 10. maijā Mazmežotnes muižā, bet 11. maijā Saldus Mūzikas un mākslas skolā.