Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņos skrupulozi pārbaudīs SIA "Velve" iepriekš veikto darbu kvalitāti

© Gints Ivuškāns / F64

Reaģējot uz "Velves" šodien izplatītajām ziņām, kā arī nepieciešamību skrupulozi pārbaudīt katru iepriekš “Velves” veiktā darba šodienas kvalitāti, Paula Stradiņa Klīniskā Universitātes slimnīca (PSKUS) nekavējoši piesaistīs papildu ekspertus, kas veiks apsekojumus un mērījumus, vēsta slimnīcas padomes konsultante Gundega Vārpa.

Tāpat Stradiņa slimnīca ir informējusi BVKB un aicinājusi to atkārtoti apsekot objektu.

2022. gadā tika konstatētas vizuālas kolonnas elementu izmaiņas slimnīcas jaunā A2 korpusa 5.stāvā. Tika piesaistīti projekta autoruzraugi un būvprojekta eksperti “CMB” un “L4”, kas veica noturības pārrēķinus un atzina konstatētās izmaiņas par pieļaujamām. Vienlaikus eksperti atzina, ka ēkas noturību tās neietekmē. Atbilstoši likumam par to tika informēts arī Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB).

Jau ziņojām, ka SIA "Velve" ir laiks līdz 20.februāra darba dienas beigām noslēgt šādu vienošanos, pretējā gadījumā būvlaukuma pārņemšana tiks uzsākta jau 21.februārī. Vienlaikus SIA "Velve" ātrākajā iespējamajā laikā jāveic atlikušās tehniskās nodošanas darbības - izpilddokumentācijas nodošana, būvmateriālu nodošana un citas.