Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

“Very Cool People” videoklipā iepazīstina ar baisu personāžu – Plastmasmenu

© publicitātes foto

Grupa “Very Cool People” turpina tuvoties savam jaunajam albumam, laižot klajā trešo tā singlu “Plastmasmens” un izziņojot trīs jaunās programmas koncertus “Tas ir dzīvs” Jelgavā, Liepājā un Rīgā.

Jaunā dziesma “Plastmasmens” veltīta neizbēgamai mūsdienu aktualitātei - plastmasai, kas pārņēmusi ļaužu prātus un diemžēl arī apkārtējo vidi. ““Plastmasmens” ieturēts “Very Cool People” jaunākajās skanējuma tradīcijās - saprāta jumtu un basa sistēmas graujošās elektrofanka noskaņās,” sludina grupas PR komanda. Ja kāds joprojām nav dzirdējis šīs “jaunākās skanējuma tradīcijas”, tad tas būs pamatīgi šokēts - “VCP” ir praktiski neatpazīstami.

Grupa uzsver, ka galvenais pašam nekļūt par plastmasu un sekot savai sirdsbalsij, nemērot visas nodarbes tikai ar stilīguma un populāru zīmolu mērauklu. “Trendi nomainīsies, bet katram būs vien jādzīvo tālāk ar savām izdarītajām izvēlēm,” antiplastmasas mācības sludināšanu turpina grupas līderis Elvijs Grafcovs. “Tas pats attiecas uz iepirkšanos, tādēļ ar “Plastmasmenu” piedāvājam aizdomāties, vai tiešām cilvēka laimes sajūta rodama dārgās mantiņās - viedtelefonos, planšetēs, rokassomiņās, drēbēs un līzingā paņemtās automašīnās? Varbūt labāk iztērēt atlikušo naudu kādā ceļojumā vai sevis izglītošanā, neļaujot Plastmasmenam vienmēr uzvarēt.”

Jaunais singls ir mājiens ar plastmaskātu arī mūsdienu mākslas un mūzikas virzienā, jo brīvu radošumu bieži mēdz aizstāt dzīšanās pēc ātras popularitātes un peļņas, aizgūstot jau pārbaudītas idejas no šobrīd modē esošā, kas ilgtermiņā visticamāk izgaisīs un drīz pat tiks aizstāts ar mākslīgā intelekta perfekti viduvējo produkciju. “Māksliniekiem ir jārada jaunas emocijas, tikai tad vismaz kādi vairāki tūkstoši no pasaulē esošajiem astoņiem miljardiem klausītāju spēs ar to patiesi saslēgties,” rezumē Elvijs.

Gaidāmajos koncertos 19. aprīlī “Melno cepurīšu balerijā” Jelgavā, 20. aprīlī kultūras namā “Wiktorija” Liepājā un 30. aprīlī jeb Starptautiskajā džeza dienā koncertvietā “Tu jau zini kur” Rīgā būs dzirdami visi

jaunākie grupas skaņdarbi kopā ar dziedātāju Paulu Saiju, kā arī agrāk tapušas kompozīcijas, kurām radīti svaigi aranžējumi. Iepriekš ierakstītu skaņas celiņu vietā “Very Cool People” visu sola izpildīt koncertos uz vietas, izmantojot gan tradicionālos, gan jauniegādātos elektroniskos instrumentus.

“Sen neesam uzspēlējuši solokoncertus Latvijā, tāpēc nedaudz pabraukāsim arī pa dzimtajām ārēm un satiksim savus klausītājus vietās, kur viņi ballītēs jūtas kā mājās,” prāto grupas ģitārists un stūrmanis Elvijs. “Gaidīsim visus - no jauno vēsmu vēdinātājiem influenceriem līdz joprojām galveno mūsu sabiedrības artēriju pārstāvjiem, kas ir mediķi, pedagogi, policisti, ugunsdzēsēji, elektriķi, santehniķi, šoferi, pārdevēji un vēl daudzi citi.”