Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpusa" nākamā gada projektu konkursos pieejami vairāk nekā 7 miljoni eiro

© Kaspars Krafts/f64

Eiropas Komisija ir izsludinājusi programmu "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss" 2024.gada projektu konkursus, kuru īstenošanai būs pieejami vairāk nekā 7 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) komunikācijas speciāliste Egija Ļuļēna.

Programmā "Erasmus+" jaunatnes jomā 2024.gadā organizācijas un jaunieši varēs īstenot jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jaunatnes līdzdalības, "DiscoverEU" iekļaušanas, sadarbības partnerības un maza mēroga partnerības projektus.

Jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jauniešu līdzdalības, "DiscoverEU" iekļaušanas projektu un "Erasmus+" akreditācijas ikgadējās dotācijas pieteikumus varēs iesniegt līdz nākamā gada 20.februāra plkst.13 pēc vietējā laika.

Sadarbības partnerības un maza mēroga partnerības projektus varēs iesniegt līdz nākamā gada 5.marta plkst.13 pēc vietējā laika.

Jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jauniešu līdzdalības, "DiscoverEU" iekļaušanas, sadarbības partnerības un maza mēroga partnerības projektus, kā arī "Erasmus+" jaunatnes jomas akreditācijas pieteikumus varēs pieteikt līdz nākamā gada 1.oktobra plkst.13 pēc vietējā laika.

Savukārt programma "Eiropas Solidaritātes korpuss" 2024.gadā organizācijas un jaunieši varēs īstenot brīvprātīgā darba un solidaritātes projektu aktivitātes.

Solidaritātes projektiem un brīvprātīgā darba projektu ikgadējās dotācijas pieteikumiem būs jāiesniedz līdz nākamā gada 20.februāra plkst.13 pēc vietējā laika.

Solidaritātes projektiem; brīvprātīgā darba projektu ikgadējās dotācijas pieteikumiem, ja 20.februāra konkursā viss finansējums netiks apgūts, papildus iesniegt pieteikumus varēs līdz nākamā gada 1.oktobra plkst.13 pēc vietējā laika.

Lai varētu pieteikties brīvprātīgā darba finansējuma saņemšanai 2024.gada pirmajā konkursā, kvalitātes zīme vadošās organizācijai lomai jāiesniedz līdz 2023.gada 31.decembrim. Gan projektu, gan ikgadējo dotāciju un kvalitātes zīmes pieteikumi iesniedzami vienotajā ES programmu platformā.

2024.gada sākumā JSPA organizēs informatīvos seminārus par programmu "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss" projektiem, lai sniegtu informāciju par jaunākajām izmaiņām, prioritātēm, projektu veidiem un pieredzi.

Otrdien, 9.janvārī, plkst.13-15 seminārs "Iespējas organizācijām" par jaunatnes darbinieku mobilitātes, sadarbības partnerības un maza mēroga partnerības, "DiscoverEU" iekļaušanas projektiem. Pieteikšanās iespējama, aizpildot elektronisku anketu.

Trešdien, 10.janvārī, plkst.13-15.30 seminārs "Iespējas jauniešiem" par solidaritātes projektiem, jauniešu līdzdalības un jauniešu apmaiņas projektiem, brīvprātīgā darba iespējām jauniešiem. Pieteikšanās iespējama, aizpildot elektronisku anketu.

Informatīvos seminārus būs iespējams vērot arī tiešsaistē JSPA "Facebook" kontā.

Vienlaikus JSPA informē, ka 2024.gada janvārī un februārī organizēs praktiskas darbnīcas projekta pieteikuma sagatavošanai. Jauniešu apmaiņas projektu izstrādei prakstiskās darbnīcas notiks 23.janvārī un 24.janvārī klātienē un 6.februārī tiešsaistē.

Jaunatnes darbinieku mobilitātes projektu izstrādei praktiskās darbnīcas notiks 25.janvārī un 26.janvārī klātienē un 7.februārī tiešsaistē.

Iekļaujošu projektu izstrādei praktiskās darbnīcas notiks 29.janvārī un 30.janvārī klātienē.

20.februāra projektu konkursā programmas "Erasmus+" jaunatnes jomas projektu atbalstam pieejamais finansējums ir 3 005 724 eiro.

5.marta projektu konkursā programmas "Erasmus+" jaunatnes jomas projektu atbalstam pieejamais finansējums ir 902 432 eiro.

Savukārt programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" 20.februāra projektu konkursā projektu atbalstam pieejamais finansējums ir 1 096 385 eiro.