Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Būvdarbus Rīgā, Radziņa krastmalā pabeigs vēlāk par plānoto

© Dmitrijs Suļžics/f64

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien ārkārtas sēdē atbalstīja Ģenerāļa Radziņa krastmalas pārbūves termiņa pagarināšanu.

Vēl dienu iepriekš kvoruma trūkuma dēļ komiteja nepieņēma lēmumu par termiņa pagarinājumu Radziņa krastmalas pārbūves projektam.

Pagarinājums esot saistīts ar papildus neplānotiem darbiem. Vislielākais termiņa pagarinājums nepieciešams projekta sadaļai saistībā ar Gogoļa ielas tuneli.

Darbu pabeigšana atsevišķās būvdarbu sadaļās esot plānota līdz 8.oktobrim, bet Gogoļa ielas posma pārbūve no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas līdz Turgeņeva ielai un tuneļa pārbūve par velonovietni - līdz 30.oktobrim.

Papildu līdzekļi projekta īstenošanai neesot nepieciešami, jo būvdarbu izmaksas nepārsniedzot piešķirto finansējumu.

Kā komitejas sēdē norādīja tās priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV), iespējams, šodien varētu tikt sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, lai pieņemtu gala lēmumu šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka februārī tika uzsākti būvdarbi Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras projekta "Rail Baltica" integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā.

Būvdarbus pēc principa "projektē un būvē" veic pilnsabiedrība "RBBL", kurā apvienojušies SIA "Binders", AS "LNK Industries" un SIA "Nordes būve". Būvuzraudzību veic SIA "Firma L4".

Projekta sākotnējās izmaksas tika lēstas 28 miljonu eiro apmērā.