Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

VNĪ atkārtotā izsolē piedāvā iegādāties īpašumus Rīgas Eksportostas tuvumā

© Kaspars Krafts/f64

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties zemes īpašumus rūpnieciskās apbūves teritorijā Rīgas Eksportostas tuvumā - Uriekstes ielā 9a un Rankas ielā 9, Rīgā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Zemesgabalu Uriekstes ielas 9a un Rankas ielas 9 kopējā izsoles sākumcena ir 1 401 800 eiro, izsoles solis - 10 000 eiro.

Zemesgabala Rankas ielā 9 platība ir 9,5427 hektāri, bet zemesgabala Uriekstes ielā 9a - 1,4581 hektārs.

Zemesgabali atrodas Rīgā, Ziemeļu rajonā, Vējzaķsalā, apbūves teritorijā blakus Rīgas Eksportostai - rūpnieciskās apbūves teritorijā R6, kas paredzēta rūpniecības uzņēmumu un ar ostas darbību saistītu uzņēmumu objektu izbūvei, uzturēšanai, funkcionēšanai, darbībai un attīstībai. Tuvākajā apkārtnē atrodas noliktavas, ražošanas un biroju ēkas.

Izsole noslēgsies 18.septembrī plkst.13.

Iepriekšējās izsolēs, kas noslēdzās 6.jūlijā un 14.augustā, par īpašumiem netika veikts neviens solījums. Abās iepriekšējās izsolēs sākumcena bija 1 747 800 eiro.

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešami valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai.

VNĪ nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 350 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst 975 ēkas 0,95 miljonu kvadrātmetru platībā, kā arī zeme zem ēkām 599 hektāru platībā, un 3441 zemes īpašumam ar kopējo platību 892 hektāri.

VNĪ izveidota 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.