Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda padomē ieceļ Jaunzemi un Miglavu

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda padomē valdība otrdien iecēla Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieku reģionālās attīstības un ekonomikas jautājumos Andri Miglavu.

Padomes sastāvā ir iekļauti pārstāvji no Saeimas, Finanšu ministrijas, Valsts kases, VID, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Labklājības ministrijas, kā arī iekļauts Rīgas domes priekšsēdētājs un seši pašvaldību domju priekšsēdētāji, kurus izvirzījusi Pašvaldību likumā noteiktā pašvaldību biedrība.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir deleģējusi Miglavu līdzšinējās padomes locekles Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieces reģionālās attīstības jautājumos Ilzes Ošas vietā un VID ir deleģējis Jaunzemi līdzšinējās padomes locekles VID ģenerāldirektora vietnieces nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktores Daces Pelēkās vietā.

Vienlaikus valdība atļāva Jaunzemei savienot Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda padomes locekļa un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Nodokļu administrāciju foruma biroja locekļa amatu.

Savukārt Miglavam valdība atļāva savienot Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda padomes locekļa amatu ar ekonomista amatu SIA "EDO Consult".