Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Trešo reizi mēģinās sarīkot referendumu par "tradicionālās ģimenes" definēšanu Satversmē

© Pixabay

Biedrība "Latvijas vīru biedrība" trešo reizi pēdējo gadu laikā iesniegusi Centrālai vēlēšanu komisijai (CVK) likumprojektu, lai panāktu "tradicionālās ģimenes" definīcijas ierakstīšanu Satversmes 110.pantā.

Kā aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Madara Boša, atbilstoši likumam 45 dienu laikā CVK pieņems lēmumu, vai reģistrēt likumprojektu parakstu vākšanai referenduma ierosināšanai par to.

Ja likumprojektu reģistrēs, nākamajā dienā pēc CVK lēmuma tiks sākta parakstu vākšana. Tādā gadījumā tajā varēs piedalīties balsstiesīgie Latvijas pilsoņi no 18 gadu vecuma, un tā ilgs vienu gadu.

Lai likumprojekts tiktu iesniegts Saeimā, tas jāparaksta 1/10 daļai jeb 154 241 balsstiesīgo pilsoņu.

Kā ziņots, jau iepriekš piedāvātie grozījumi Satversmes 110.pantā paredz noteikt, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti - un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija, kā arī valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis.

Pirmajā reizē no 2021.gada vidus līdz 2022.gada vidum par priekšlikumu parakstījās 58 222 vēlētāji. Savukārt otrajā mēģinājumā no 2022.gada vasaras līdz 2023.gada vasaras, neieskaitot iegūto parakstu skaitu fiziskajās vietās, portālā "Latvija.lv" kopā parakstījās 2901 vēlētājs.