Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Valdība lemj ar nekustamā īpašuma nodokli neaplikt vēl divu biedrību īpašumus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Ar nekustamā īpašuma nodokli neapliks vēl divu biedrību īpašumus, paredz valdības ceturtdien apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 1.jūlija rīkojumā par biedrībai un nodibinājumam piederošajām ēkām vai inženierbūvēm, kas netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli.

Ar nekustamā īpašuma nodokli netiks aplikti viens biedrības "StoronaC" īpašums un divi jauni biedrības "Zvannieku mājas" īpašumi. Nodokļa atbrīvojumu biedrībām piemēros no 2024.gada 1.janvāra.

Likums "Par nekustamā īpašuma nodokli" paredz, ka ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek biedrībām un nodibinājumiem piederošas ēkas un inženierbūves saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem un apstiprināto sarakstu.

Līdz ar to valdības rīkojums paredz papildināt sarakstu ar divām biedrībām piederošajiem trīs nekustamajiem īpašumiem, kā arī svītrot informāciju par trim biedrībām uzrādītajiem 21 nekustamo īpašumu.

Rīkojums paredz svītrot informāciju par biedrību "Jelgavas smaiļošanas un kanoe airēšanas sporta klubs "KC""un tai piederošajiem diviem nekustamajiem īpašumiem, jo, atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā publicētajam Sabiedriskā labuma organizāciju reģistram, biedrībai, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta 2022.gada 14.decembra lēmumu, no 2022.gada 21.decembra ir atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Tāpat rīkojums paredz svītrot informāciju par biedrību "Latvijas mākslinieku savienība" un tai piederošajiem 18 nekustamajiem īpašumiem, jo, atbilstoši VID mājaslapā publicētajam Sabiedriskā labuma organizāciju reģistram, biedrībai, pamatojoties uz VID 2022.gada 12.decembra lēmumu, no 2022.gada 20.decembra ir atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Rīkojums arī paredz svītrot informāciju par biedrību "1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība" un tai piederošo nekustamo īpašumu, jo, atbilstoši VID mājaslapā publicētajam Sabiedriskā labuma organizāciju reģistram, biedrībai, pamatojoties uz VID 2022.gada 16.decembra lēmumu, no 2022.gada 27.decembra ir atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Attiecīgi visu šo biedrību minētie īpašumi tiek svītroti no ar nekustamā īpašuma nodokli neapliekamo biedrību īpašumu saraksta.