Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

"Rietumu banka" saņēmusi Pasaules Dabas fonda Zaļā biroja apliecinājumu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

"Rietumu banka" ir saņēmusi Pasaules Dabas fonda ("World Wide Fund for Nature" (WWF)) Zaļā biroja apliecinājumu, informēja bankas pārstāvji.

Šāds starptautisks apliecinājums tiek izsniegts uzņēmumiem, kuri birojā strādā un veido savu darba vietu atbildīgi un videi draudzīgi.

Bankā norāda, ka Zaļā biroja statusa piešķiršana ir sistemātiska darba rezultāts, ieviešot vides, sociālās jomas un pārvaldības principus ESG ("Environmental, Social, and Governance").

"Rietumu bankas" valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja informē, ka pēdējā gada laikā ieviesti vairāki būtiski jauninājumi. Banka ir atteikusies no plastmasas un citu videi kaitīgu materiālu izmantošanas - tas attiecas uz kancelejas precēm, prezentācijas materiāliem, iepakojumu, klientu suvenīriem un citiem. Bankā ir ieviesta atkritumu šķirošanas sistēma un atkritumi tiek sūtīti pārstrādei uz atbilstošiem uzņēmumiem.

Uz bankas biroja ēkas "Rietumu Capital Centre" jumta uzstādīti 228 saules paneļi, kas ražo elektroenerģiju. Tas ļauj optimizēt administratīvos izdevumus un vienlaikus veicina pāreju uz atjaunīgajiem enerģijas avotiem.

Tāpat labiekārtota zaļā zona, kas atrodas pie bankas ēkas. Rudenī tur tika iekārtots dārzs.

"Rietumu Capital Center" ēka, kas celta 2008.gadā, jau sākotnēji būvēta atbilstoši jaunākajiem vides standartiem gan attiecībā uz videi draudzīgu būvmateriālu izmantošanu, gan komunikāciju, gaisa kondicionēšanas, klimata kontroles un apkures sistēmu. Tās būvniecības laikā minimāli izmantotas ķīmiskās krāsvielas, un konstrukcija ir izgatavota no lietbetona.

Zaļais birojs ir praktiska vides pārvaldības sistēma birojiem, kuras mērķis ir uzlabot vidi, samazināt iespaidu uz klimata pārmaiņām, motivēt un izglītot darbiniekus un attīstīt korporatīvo sociālo atbildību. Uzņēmumi, kuri iegūst Zaļā biroja apliecinājumu, saņem tiesības izmantot "WWF Green Office" logotipu.

Jau ziņots, ka "Rietumu banka" pērn deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 15,371 miljona eiro apmērā, kas ir par 29,5% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā. "Rietumu bankas" aktīvi 2022.gada 30.septembrī bija 1,556 miljardu eiro apmērā, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2021.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 1,565 miljardi eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir piektā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir SIA "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī SIA "Suharenko Family Investments" (17,34%). "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.