Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

KNAB pārbaude noslēgusies: vai tiešām Znotiņai piedāvāts kukulis?

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis kukuļa piedāvājumu kādreizējai Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšniecei Ilzei Znotiņai.

KNAB ir pabeidzis resorisko pārbaudi saistībā ar Znotiņas iespējamo neziņošanu par kukuļa piedāvāšanas faktu 2018.gadā.

KNAB pārbaudes laikā neguva apstiprinājumu tam, ka būtu noticis kukuļa piedāvājums vai kāds cits Krimināllikumā paredzēts smags vai sevišķi smags noziegums, par kuru likumā noteiktajā kārtībā Znotiņa nebūtu ziņojusi tiesībsargājošām iestādēm.

10.oktobrī birojs pieņēma lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Znotiņa šovasar publicētajā intervijā žurnālam "Ieva" bija izteikusies: "Pirmajā mēnesī FID amatā man tika piedāvāts kukulis, un mana rīcība bija vienīgā un pareizā tādā situācijā - kukuļa piedāvātājs ātri un skaidri saņēma rezultātu par šo piedāvājumu, un pēc tam nekad man vairs kukulis nav ticis piedāvāts."

Znotiņa iepriekš aģentūrai LETA plašāk minēto nekomentēja, tostarp, vai vērsusies KNAB. "Šī ir informācija, ar ko nevaru nekādā veidā dalīties. Viss izdarīts tā kā vajadzēja izdarīt, taču nekādas detaļas es diemžēl nevarēšu sniegt," uzsvēra Znotiņa.

Znotiņa FID (toreizējā Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta) vadītājas amatā stājās 2018.gada 1.jūnijā. Šogad viņai beidzās pilnvaru termiņš.

Znotiņa pieteicās FID priekšnieka atlases konkursā un uzvarēja. Valdība atbalstīja viņas virzīšanu iestādes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu, taču Saeima noraidīja viņas kandidatūru.