Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Laikabiedri skumst par mūžībā aizsaukto kādreizējo ārlietu ministru un izcilo anesteziologu Georgu Andrejevu

© Oksana Džadana/F64

Ārlietu ministrijā no šodienas,19. jūlija, atvērta līdzjūtību grāmata mūžībā aizsauktā ārsta un politiķa Georga Andrejeva piemiņai. Atvadīšanās no viņa paredzēta nākamnedēļ Doma baznīcā,

Rigards Kols: "Georgs Andrejevs bija īsts valstsvīrs - labs cilvēks, gudrs, godīgs ārsts un politiķis, kas ar godu nesis un cēlis Latviju un Latvijas vārdu pasaulē. Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem un visiem, kas sēro".
Māris Riekstiņš: "Aizgājis Georgs Andrejevs! Pēc neatkarības atjaunošanas otrais Latvijas ārlietu ministrs. Brīnišķīgs kolēģis. Sirsnīgs un cilvēcīgs. Lai vieglas smiltis, Georg!"
Baiba Braže: "Prof. Georgs Andrejevs bija pirmais ārlietu ministrs, kura vadībā strādāju. Gaišs, gudrs, godīgs, vienmēr nosvērts Latvijas patriots un vieds, uzklausošs, asprātīgs sarunu partneris. Ļoti žēl."
Roberts Fūrmanis: "Visai anesteziologu, reanimatologu saimei šodien skumja diena. Mūžībā aizgājis prof. Georgs Andrejevs. Vēsturiska persona Latvijas medicīnā. Visu cieņu un skumjās noliecu galvu."
Līdzjūtību izsaka arī Eiropas Parlamenta birojs Latvijā: "Eiropas Parlamenta birojs Latvijā izsaka dziļu līdzjūtību bijušā EP deputāta, diplomāta un ārsta Georga Andrejeva tuviniekiem, viņu mūžībā pavadot. Georgs Andrejevs Eiropas Parlamentā tika ievēlēts 2004. gadā un strādāja tajā līdz 2009. gadam"