Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Apmeklētājus pie Stepanova vilinot kompetence

© Jānis Saliņš, f64

Apmeklētājus pie Ventspils mēra Aivara Lemberga niknākā oponenta miljonāra Oļega Stepanova uz viņa galveno biroju Rīgā, Doma laukumā 1a, vilinot namatēva kompetence tautsaimniecībā – skaidro paši šā biroja apmeklētāji.

Kā liecina Neatkarīgās informācija, to pēdējā laikā apmeklējis ievērojams skaits esošo un bijušo politiķu, uzņēmēju, juristu, kā arī tēlu veidošanas speciālistu, kas dod iespēju izteikt ticamu pieņēmumu, ka šis ir viens no privātajiem birojiem, kuros veidojas kāda daļa no Latvijas politikas. Jāatgādina, ka agrāk par šādām sarunu vietām kalpoja arī bijusī kafejnīca Možums Doma laukumā, viesnīcu Rīdzene un Latvija bāri, Rīgas zooloģiskais dārzs un citas vietas.

Mēra rūpes

Rīgas mērs Nils Ušakovs skaidroja: "Es komunicēju un komunicēšu ar daudziem cilvēkiem, kuriem ir viedoklis par to, kādā veidā jāattīsta Latvija un tās ekonomika. Stepanovs ir viens no šiem cilvēkiem. Viņš arī ir atbalstījis Tautas saskaņas partiju (TSP), viņš ir viens no mūsu partijas ziedotājiem." N. Ušakovs noliedza, ka ar O. Stepanovu apspriesti arī kadru jautājumi pašvaldības struktūrās. "Mēs runājam tikai par ekonomiku. Kadru jautājumi tiek risināti tikai politiskās apvienības vadības lokā." Vaicāts, vai Vadims Jerošenko Rīgas brīvostas valdē nav nokļuvis, pateicoties O. Stepanova rekomendācijām, N. Ušakovs uzsvēra: "Visi kadru jautājumi tiek lemti tikai un vienīgi apvienības vadības lokā." Runājot par to, kāpēc tieši V. Jerošenko, kurš pat nekļuva par Rīgas domes deputātu, nevis, piemēram, pieredzējušais Sergejs Dolgopolovs iecelts Rīgas brīvostas valdē, N. Ušakovs teica: "Jerošenko ir labs ekonomists, viņam ir izpratne par to, kādā veidā jāattīsta tautsaimniecība, viņš aktīvi piedalījās TSP darbā un arī vēlēšanās, tāpēc tika pieņemts lēmums viņu izvirzīt brīvostas valdē."

Lietišķas sarunas

Saskaņas centra Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, kurš arī iepriekš tika manīts apmeklējam O. Stepanova biroju, no plašākiem komentāriem atturējās: "Es satiekos un arī satikšos ar dažādiem cilvēkiem."

Savukārt LSDSP priekšsēdētāja vietnieks Dainis Īvāns teica: "Jā, man bija saruna ar Stepanovu, taču tā bija individuāla divpusēja lietišķa saruna. Citu personu sarunā klāt nebija. Mēs runājām par kultūras projektiem." D. Īvāns kategoriski noliedza politikas kuluāros paklīdušās runas, ka viņš būtu pieņemts darbā kādā no O. Stepanova biznesa struktūrām.

Tā tik ir kompānija!

Jāatgādina, ka iepriekš Neatkarīgās uzmanību piesaistīja tāds O. Stepanova biroja apmeklētāju loks šā gada 11. septembrī, kas ļāva izteikt pat pieņēmumu par kādas Latvijas mērogiem varenas operācijas gatavošanu. Todien birojā vienlaikus uzturējās juristi, Ģenerālprokuratūras uzticamības personas, kuras ir arī tiesājamas personas, biznesmeņi, drošībnieki, valsts amatpersonas, deputāti, partiju lielsponsori, jaunu partiju dibinātāji un sabiedriskās domas veidotāji.

Ieradās tulksspeciālists Mārtiņš Kvēps un Šveices advokāta Rudolfa Meroni pārstāvis Latvijā Daimārs Škutāns. Atnāca O. Stepanova uzņēmumu menedžeri Valērijs Godunovs, Ņina Gļebova un Aleksejs Ovods. Ieradās galvenais O. Stepanova drošībnieks, bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa, jau pieminētais Rīgas brīvostas valdes loceklis V. Jerošenko, kā arī sabiedrisko attiecību speciālisti Aleksandrs Niklass un Vladimirs Novodvorskis. Ceļu uz Doma laukumu 1a todien atrada pat Ventspils domes deputāts Ivars Landmanis un viņa brālis Aivis, kas ir cita Lemberga oponenta – miljonāra Olafa Berķa – uzticamības personas.

No pieminētajiem lielas summas partijām ir ziedojuši O. Stepanovs, V. Jerošenko, A. Ovods, A. Niklass, V. Novodvorskis un V. Godunovs.