Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Par Madonas novada domes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti Gora, Čačka un Šķēls

© Dmitrijs Suļžics/F64

Par Madonas novada domes priekšsēdētāja Agra Lungeviča (LZS) vietniekiem ievēlēts iepriekšējais priekšsēdētāja vietnieks Zigfrīds Gora no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), Aigars Šķēls no apvienotā Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) saraksta un Artūrs Čačka no "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" saraksta.

Viens no vietniekiem strādās pilnu slodzi, bet divi tiks algoti nepilnai slodzei.

Kā vēstīts, Madonas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju atkārtoti tika ievēlēts vēlēšanās Madonas novadā uzvarējušā saraksta līderis Lungevičs, par kuru nobalsoja 14 no 19 deputātiem. Četri deputāti bija pret, savukārt viena balsošanas zīme bija nederīga.

LETA jau vēstīja, ka Madonas novada līdzšinējā novada vadītāja Lungeviča pārstāvētais apvienotais LRA un LZS saraksts ieguvis astoņus no 19 mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Par apvienoto LRA un LZS sarakstu nobalsoja 3646 vēlētāji jeb 41,54% no nobalsojušo kopskaita. No šī saraksta domē ievēlēti Lungevičs, Māris Olte, Gunārs Ikaunieks, Rūdolfs Preiss, Aigars Šķēls, Guntis Klikučs, Guntis Ķeveris un Valda Kļaviņa.

Pa trīs deputāta mandātiem ieguvusi "Jaunā vienotība" un NA. "Jauno vienotību" Madonas novada domē pārstāvēs Andrejs Ceļapīters, Kaspars Udrass un Artūrs Grandāns. Savukārt no Nacionālās apvienības domē ievēlēti Zigfrīds Gora, Tālis Salenieks un Vilnis Špats.

Pa diviem deputātu mandātiem ieguvušas Jaunā konservatīvā partija un apvienotais "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" saraksts. Jauno konservatīvo partiju domē pārstāvēs Vita Robalte un Sandra Maksimova. Savukārt "Latvijas attīstībai" un partijas "Izaugsme" sarakstu domē pārstāvēs Artūrs Čačka un Andris Dombrovskis.

Vienu deputāta mandātu ieguvusi partija "Vienoti Latvijai". Šo partiju jaunajā novada domē pārstāvēs Andris Sakne.