Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

"Notāru dienās" būs iespējams iegūt bezmaksas jurdiskās konsultācijas

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

“Notāru dienās” aicina bez maksas konsultēties mantojuma,nekustamā īpašuma iegādes un laulības šķiršanas lietāstiešsaistē.

Neraugoties uz ārkārtas situāciju valstī, arī šogad, 3.martā, visas dienas garumā norisināsies gadskārtējās "Notāru dienas". Tās šoreiz būs pavisam atšķirīgas, jo sadarbībā ar biedrību "Riga TechGirls" bezmaksas juridiskās konsultācijas par nekustamā īpašuma iegādi, mantojuma vai laulības šķiršanas lietām un citiem aktuāliem jautājumiem tiks organizētas interneta vidē - notāram un apmeklētājam individuāli tiekoties īpaši izveidotajā "virtuālajā kabinetā" lietotnē Zoom. Turklāt līdzās privātām konsultācijām, notāri interneta vidē rīkos arī publiskas diskusijas, kurās ne tikai mudinās sakārtot dokumentus elektroniski un sniegs praktiskus padomus un ieteikumus, kas skar dažādas nozīmīgas dzīves sfēras, bet arī aktualizēs iedzīvotāju digitālās prasmes, skaidrojot, kā izmantot notāru pakalpojumus tiešsaistē.

Šogad pirmo reizi sadarbībā ar skolu programmu "Dzīvei gatavs" "Notāru dienās" notiks īpašs pasākums vidusskolēniem "Iekāp notāra kurpēs", sniedzot iespēju jauniešiem izzināt šīs profesijas "aizkulsies".

Šogad "Notāru dienas" tiek rīkotas jau sešpadsmito reizi un 2021. gadā tās norisināsies 3. martā visas dienas garumā Facebook un Zoom platformās. Aicinām meklēt pasākumu izmantojot #NotāruDienas. Notāru dienu programma šajā saitē.