Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Premjers pagaidām nevērtē iespējamos kandidātus ekonomikas ministra amatam

© F64 Photo Agency

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) pagaidām ļoti izvairīgi vērtē "Vienotības" iespējamos kandidātus ekonomikas ministra amatam.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, par iespējamiem ekonomikas ministra kandidātiem tiek saukti Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

Kučinskis šorīt telekanālā LNT stāstīja, ka pēdējā saruna ar "Vienotības" līderi, aizejošo ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu par šo jautājumu viņam bijusi piektdien, kad puses vienojušās, ka līdz "Vienotības" lēmumam par konkrēta kandidāta izvirzīšanu vērtējumi netikšot sniegti. Ašeradens esot solījis, ka šodien būs "Vienotības" valdes lēmums šajā jautājumā, bet 100% garantijas, ka kandidāts tiks atrasts, neesot.

Pie sarunām konkrētāk ķersimies, kad tiešām būs par ko runāt, izteicās Ministru prezidents un skaidroja, ka viņam kandidātiem būšot jautājumi "par lielajiem projektiem" un par valdības rīcības plāna punktu izpildi.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Man nešķiet, ka pagaidām būtu nonākuši pie īstā ekonomikas ministra kandidāta, izteicās Kučinskis, vienlaikus atturoties arī kaut ko īpaši ieteikt "Vienotībai", ko virzīt vakantajam amatam.

Kā ziņots, partija "Vienotība" šodien plāno lemt par kandidātu ekonomikas ministra amatam. Jaunu pretendentu "Vienotībai" jānosauc tāpēc, ka pašreizējais ekonomikas ministrs Ašeradens nolēmis amatu atstāt, lai kļūtu par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, Solvitai Āboltiņai (V) šo amatu atstājot.

""Vienotība" nekādā ziņā neatsakās no ministra amata, un, cik tas būs manos spēkos, nākamo kandidātu ministra amatā atbalstīšu. Gala lēmumu, kuru no trīs kandidātiem virzīsim, pieņemsim pirmdien, 16.oktobrī un uzreiz varu teikt, ka visi trīs pretendenti ir no partijas, " iepriekš norādīja Ašeradens.

Savukārt Kučinskis ir paudis, ka Ašeradena atlūgumu neparakstīs, kamēr nebūs zināms nākamais ekonomikas ministrs.