Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Policija atgādina: 7 lietas, kas jāzina velosipēdistiem

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

2.lapa

Veloceļš šķērso brauktuvi ārpus krustojuma, iegaumē:

Kā vēl viens no biežākajiem negadījuma iemesliem ir tas, ka dažkārt velosipēdisti domā, ka braucot pa veloceļu, viņiem vienmēr ir priekšroka. Vietās, kur ārpus krustojuma veloceļš šķērso brauktuvi, priekšroka ir transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu. Neievērojot šo noteikumu, bieži vien notiek ceļu satiksmes negadījumi.

Ceļu satiksmes noteikumu 203.punkts skaidri nosaka, ka vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgais gājēju un velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem, kas brauc pa šiem ceļiem, jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

Brauc skaidrā!

Braucot reibumā, ar velosipēdu bieži vien pazeminās reakcija un zūd līdzsvara izjūta, tādējādi krītot riteņbraucējs gūst traumas. Tāpat jāpiebilst, ka daļa velosipēdistu vēl joprojām nezina, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēta atbildība par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā. Ir aizliegts vadīt velosipēdu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Ar paredzēto atbildību par velosipēda vadīšanu reibumā iespējams iepazīties Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 pantā “Transportlīdzekļu vadīšana alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā