Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

LNB izskanēs koncerts "Muzikālā Ziemassvētku pasaka"

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

4.decembrī pulksten 14.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēs Adventa laika koncerts "Muzikālā Ziemassvētku pasaka", kurā apmeklētāji varēs baudīt melodijas no dažādu laiku populārākajām Ziemassvētku filmām un teātra izrādēm, kā arī pasaku ekranizācijām. Skaņdarbus atskaņos Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas (JMRMV) putēju orķestris Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā, piedaloties solistiem, JMRMV absolventiem Dinārai Rudānei un Jānim Apeinim.

Koncerts iecerēts kā sirsnīgs ģimenes pasākums, kas būs saistošs un aizraujošs dažāda vecuma bērniem, skolēniem, studentiem, kā arī gados vecākiem cilvēkiem. To caurvīs Kārļa Skalbes "Ziemassvētku stāsts", atgriežoties pie senās patiesības, ka īstu Ziemassvētku sajūtu var sajust katrs pats dziļi savā sirdī. Par to jau kopš senām dienām ir rakstījuši gan dzejnieki, gan komponisti no tuvām un arī tālām zemēm. Sajūtot Ziemassvētku tuvumu, lai sirdī ikvienam būtu gaiši un silti, izskanēs gan spilgti Dināras Rudānes un Jāņa Apeiņa solo priekšnesumi, gan sirsnīgi un skanīgi Ziemassvētku dueti. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Jāzepa Mediņa Rīga Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris patlaban ir viens no vadošajiem jauniešu pūtēju orķestriem Latvijā. Tam ir senas tradīcijas - orķestris dibināts jau 1927. gadā un Jāzepa Mediņa vārdu nes kopš 1947. gada. Pēdējo astoņu gadu laikā kolektīvs diriģentu Jāņa Retenā un Anda Kareļa vadībā ir sasniedzis augstus novērtējumus daudzos starptautiskos konkursos un festivālos.

Dināra Rudāne plašākai auditorijai kļuva pazīstama dziedot grupā "Re:Public". Patlaban dziedātāja piedalās dažādos projektos, guvusi uzvaru "TV3 Latvija" rīkotajā televīzijas šovā "Izklausies redzēts". Savukārt baritons Jānis Apeinis ir "Latvijas Nacionālās operas un baleta" solists. Viens no viņa lielākajiem panākumiem ir titulloma Pētera Čaikovska operā "Jevgeņijs Oņegins" Sanktpēterburgas "Mihaila teātra" iestudējumā, kas 2013. gadā ieguva prestižo Krievijas teātru balvu "Zelta maska".