Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Streļčenoks vēl nezina, vai piedalītos atkārtotajā KNAB vadītāja konkursā

© Jānis Aizupietis/ f64 photo agency

Pašreizējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks vēl nevar atbildēt uz jautājumu, vai kandidētu uz biroja vadītāja amatu, ja tiks izsludināts jauns konkurss.

Streļčenoks intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "de facto" sacīja, ka nezina, vai piedalītos konkursā. "“Dzīvosim - redzēsim. Tie ārvalstu piedāvājumi bija augustā, ja es nemaldos. Nu, ja būs tāda iniciatīva un būs vēlme izmantot manas zināšanas ilgstošā laika posmā, es izskatīšu visādus piedāvājumus un iespējas," raidījumam pauda KNAB vadītājs.

Komentējot konkursa rezultātus, kurā komisija nolēma otrajai kārtai nevirzīt nevienu kandidātu, Streļčenoks stāstīja, ka bija saņēmis lūgumu iesniegt papildu dokumentus par diviem jautājumiem - par aktuālajām rekomendācijām un par angļu valodas prasmi. Tomēr neveiksmi konkursā Streļčenoks saistot ar Satversmes aizsardzības biroja informāciju un valsts noslēpuma pielaides prasības dēļ, vēsta raidījums. Pēc Streļčenoka paustā, viņam pašlaik pielaide valsts noslēpumam ir, tāpēc viņš plāno strādāt līdz 16.novembrim, kad ir pēdējā KNAB priekšnieka pilnvaru termiņa diena.

KNAB vadītājs lūdza konkursa komisijai informāciju par lēmuma motīviem, taču atbildi līdz piektdienas pēcpusdienai vēl nebija saņēmis.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka saskaņā ar tā rīcībā esošo informāciju esot radušās šaubas, vai Streļčenokam atkārtoti tiktu piešķirta pielaide valsts noslēpumam, jo saskaņā ar likumu, beidzoties pilnvaru termiņam, tā būtu jāsaņem no jauna.

LETA jau ziņoja, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija pagājušajā piektdienā atzina, ka neviens no viņiem, tostarp pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja kandidātu atbilstību normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem.