Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

DIĒTA: Zaudē kilogramus baudot šokolādi

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

2.lapa

BROKASTIS (~ 250 kalorijas):

1 šķēle pilngraudu maizes ar 2 tējk. šokolādes - riekstu sviesta un 1 mazs banāns.

Augļu salāti no 1 kivi, 7 zemenēm, 1 mandarīna un saujas melleņu, aizdaram 3 ēd.k. beztauku jogurta. Viena šokolādes smalkmaizīte.

Neliela porcija šokolādes brokastu pārslu, kakao ar beztauku pienu. 7 zemenes. 1 neliela glāze apelsīnu sulas.

Banāns un grauzdēta maize ar šokolādes sviestu.

Maizīte ar vārītu olu un karstās šokolādes dzēriens vai kakao.

Viena šķēle graudu maizes ar 1 tējk. beztauku sviestu. 1 vārīta ola un 2 grilēti tomāti. Kakao vai šokolādes dzēriens.

1 neliels šokolādes batoniņš un 1 neliela augļu smūtija porcija.

Daži kviešu miltu šokolādes cepumi, banāns vai ābols, piens.

PUSDIENAS (~ 400 kalorijas):

Garneļu salāti ar beztauku aizdaru, 1 pilngraudu maizes šķēle. 1 kivi un dažas šokolādes konfektes.

Neliela porcija dārzeņu zupas ar šķēli pilngraudu maizes ar beztauku sviestu un zema tauku satura siera šķēli, viens tomāts.

2 šķēles pilngraudu maizes ar ½ kārbiņu tunča , sajaukta ar 2 ēd.k. saldās kukurūzas un 2 tējk. zemas kaloritātes majonēzes (vislabāk mājās pagatavotas). Vien neliels beztauku šokolādes pudiņš.

1 grauzdēta pilngraudu maizes šķēle ar zema tauku satura sieru un 1 tomātu. 1 ābols, tase kakao vai karstās šokolādes.

Salāti no 1 vārītas visas krūtiņas (bez ādas), 4 vārītiem kartupeļiem, lociņiem, ķiršu tomātiem, ½ zaļās paprikas un 3 ēd.k. asas mērces. Daži gabaliņi tumšās šokolādes.

1 neliela bundža apceptu pupiņu, 2 šķēles pilngraudu maizes. 7 zemenes un daži tumšās šokolādes gabaliņi vai kakao.

Salāti, pagatavoti no šķēles laša, 3 ēd.k. vārītu brūno rīsu, gurķa, lokiem, ķiršu tomātiem, redīsiem un 3 ēd.k. tadziki mērces, kopā ar zaļajiem lapu salātiem.

VAKARIŅAS (~ 500 kalorijas):

2 nelielas ceptas cūkgaļas šķēles, 2 vidēja izmēra cepti kartupeļi, dārzeņi ar beztauku aizdaru. Neliels šokolādes batoniņš.

Apcepti pilngraudu makaroni ar vārītiem brokoļiem, 3 ēd.k. ziņu un 1 ēd.k. pesto, pārkaisīti ar 1 ēd.k. parmezāna un pasniegti ar lielu porciju dažādu lapu salātu ar beztauku piedevu. Daži gabaliņi tumšās šokolādes.

Cepts tītars: 1 tējk. saulespuķu eļļas, ķiploks, ingvers un nedaudz čili, 1 tītara fileja, ½ paciņas dziļi saldētu dažādu dārzeņu un 1 ēd.k. sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu, kopā ar 6 ēd.k. brūno rīsu. 2 Kit Katšokolādes gabaliņi.

Salāti no 50 g feta siera, 1 tomāta, 5 melnajām olīvām, gurķa, ½ zaļās paprikas, ½ sarkanā sīpola, 1 ēd.k. tadziki mērces, 1 pilngraudu maizes šķēle. Viens neliels šokolādes batoniņš.

Sagriezti 100 g liesas liellopu gaļas, apcepot ar 1 tējk. saulespuķu eļļas, kopā ar sagrieztu ½ sarkanā sīpola, ½ sarkanās un zaļās paprikas, dažādām garšvielām, 1 tējk. salsas, rīvēta čedaras siera. Ēd ar lielu porciju dažādu zaļo lapu salātiem. Daži gabaliņi šokolādes.

½ neliela cukini, ½ neliela baklažāna, ½ sarkanās paprikas un ķiršu tomāti sacepti 2 tējk. olīveļļas, kad dārzeņi gatavi, tiem pārliek mocarellas sieru. Pilngraudu maize vai neliels gabaliņš bagetes. Vidējs šokolādes batoniņš.

1 neliels grilēts steika gabals ar 1 grilētu tomātu, sēnēm un lielu porciju salātiem. Neliels šokolādes batoniņš.

Sagatavots pēc brivbridis.lv