Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

DIĒTA: Zaudē kilogramus baudot šokolādi

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Pasaulē ir nemazums striktu diētu, kas aizliedz tuvoties saldumiem. šī diēta ir izņēmums, jo ir tieši saistīta ar tik ļoti gardo šokolādi.

Šķiet neticami, ka ir iespējams ēst šo saldumu pat trīs reizes dienā un tāpat zaudēt liekos kilogramus. Tomēr, lai sasniegtu iecerēto, jāievēro rūpīgs divu nedēļu plāns.

Vieni no pēdējiem pētījumiem atklāj, ka šokolādes lietošana pretēji daudzu šaubām, spēj uzturēt mūs labā fiziskā formā. Kalifornijas universitātes izpētē atklāts, ka cilvēkiem, kas regulāri lieto šokolādi ir mazāks ķermeņa svars, jo tā būtiski stimulē vielmaiņu. Vairāku gadu ilgušais izpētes process iezīmējis neskaitāmas šī našķa labvēlīgās nianses uz mūsu veselību, atklājot spēju uzlabot garastāvokli un ādas izskatu, aizkavēt novecošanās procesu, paaugstināt asinsspiedienu, kā arī palīdzēt samazināt iekaisuma un sliktā holesterīna līmeni asinīs. Tā ir pārpilna ar antioksidantiem, kas var novērst šūnu bojājumus, deģeneratīvās slimības un pat samazināt vēža risku.

Kembridžas Universitātes pētījumu rezultāti atklāj, ka cilvēki, kuri nobauda šo saldo našķi ik dienas, par 29 % mazāk cieš no insulta un par 37% samazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku.

Tieši kakao pupiņās esošie flavonoīdi ir tie, kas labvēlīgi ietekmē mūsu veselību, darbojoties kā antioksidanti, apkaro šūnu bojājošos brīvos radikāļu. Ielāgo, ka, jo lielāks kakao saturs būs šajā gardumā, jo vairāk vērtīgo vielu un arī labvēlīgākas ietekmes iegūsi. Piemēram, ja tās sastāvā ir 40% kakao, tajā ir 5 reizes vairāk flavonoīdu nekā baltajā un divas reizes nekā piena šokolādē.

2 NEDĒĻU - 1250 KALORIJU ŠOKOLĀDES DIĒTA

NOTEIKUMI:

1. Katru dienu izvēlies vienu brokastu, pusdienu un vakariņu variantu. Katrā ēdienreizē ir jābūt iekļautai šokolādei.

2. Ik dienu izdzer arī 300 ml zema tauku satura pienu, pagatavojot no tā, piemēram, no karsto šokolādi. Vai pievieno to savam iecienītajam kapučīno vai kafijai, pārkaisot ar tumšās šokolādes pūderi. Vai baudi tāpat.

3. Pievieno dārzeņiem tikai beztauku piedevas.

4. Ik dienu izdzer 6 - 8 glāzes tīra, negāzēta ūdens.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā