Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā viesosies Miera skrējiena komanda

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

No šā gada 6.augusta līdz 11.augustam Latvijā viesosies Miera skrējiena - Peace Run - Eiropas posma daudznacionālā skrējēju komanda, kas kopš starta februārī Portugālē vairāk nekā astoņu mēnešu garumā ar Miera lāpu apceļo visas Eiropas valstis, veicot teju 24 000 km garu distanci. Šogad skrējiens pasaulē norit 29. reizi.

Ceļā skrējēji apmeklē tūkstošiem apdzīvotu vietu, tiekas ar vietējiem iedzīvotājiem un, no rokas rokā nododot Miera lāpu, dalās priekā par ticību laimīgai, darbīgai un saskanīgai pasaulei.

Skrējiena vienkāršā sūtība - veicināt labo gribu starp cilvēkiem un nācijām, kā arī popularizēt plašā sabiedrībā priecīgu, veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Tāpēc šajā vēsturē garākajā un plašākajā stafešu skrējienā piedalās visdažādākie cilvēki.

Skrējiena aizsācējs sportists, filosofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas, Mahātmas Gandija miera balvas laureāts Šri Činmojs (1931-2007) ticēja tam, ka sports ir vienkāršs un iedarbīgs veids kā vairot vienotību, harmoniju un savstarpējo uzticību starp cilvēkiem un tautām.

Rīgā skrējiens viesosies 7. un 8.augustā.

Par godu šim notikumam Rīgā svētdien, 7.augustā, tiks organizēti vairāki pasākumi Rīgas iedzīvotājiem un viesiem:

• skrējiens kopā ar starptautisko komandu no Juglas līdz Vērmanes dārzam,

• svinīgais brīdis un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa,

• koncerts Vērmanes dārza estrādē un orientēšanās svētki bērniem Vērmanes dārzā,

• pirmdien, 8.augusta rītā, skrējiens no Rātslaukuma pa veloceliņu uz Jūrmalu.