Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā pirmais startup akselerators uzsāk kandidātu atlasi

© Logo

Jaunie uzņēmumi, kas darbojas Business to Business jeb B2B jomā, var pieteikties Latvijā pirmajai akseleratora programmai Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom.

Jau šā gada septembrī sāksies visaptveroša trīs mēnešu apmācību programma, kurā startup uzņēmumi varēs saņemt īstu grūdienu izaugsmei. Akseleratoru vadīs starptautiska un pieredzējusi profesionāļu komanda, apvienojot Latvijas, Baltijas un starptautisko pieredzi, un to atbalsta tehnoloģiju nozares līderis - Lattelecom.

Startup Wise Guys (SWG) ir vadošais B2B un Software as a Service (SaaS) akselerators Baltijā, Centrālajā un Austrumu Eiropā. SWG īstenojis jau sešas programmas, akseleratorā biznesa izaugsmi veicinot kopumā 52 uzņēmumiem, padarot SWG par vienu no lielākajiem investoriem B2B uzņēmumos Baltijā un reģionā. Sadarbībā ar Lattelecom akseleratora programma Rīgā savu darbību sāks jau šā gada 19. septembrī. Programmu Rīgā vadīs pieredzējušu profesionāļu komanda: Kristobals Alonso - daudzpusīgs uzņēmējs, startup valdes loceklis un mentors, pieredzējis vadītājs ar fokusu telekomunikācijās, medijos un programmatūras izstrādē, Egita Polanska - vadījusi startup akseleratoru Techstars ASV un koprades telpu TechHub Riga, Dags Ainsoo - vairāku startup finanšu direktors un biznesa guru, ar plašām zināšanām finanšu modeļu izstrādē strauji augošiem uzņēmumiem, un Maris Prī ar personīgu pieredzi startup uzņēmuma izveidē un pārdošanas procesā.

«Esam atvērti jaunām IT startup idejām un projektiem, kuriem Lattelecom ar savu pieredzi un tehnoloģijām var palīdzēt attīstīties. Esam priecīgi uzsākt sadarbību ar vadošo startup akseleratoru Baltijā, lai to realizētu,» stāsta Lattelecom Korporatīvās attīstības direktore Kerli Gabriloviča. «Pagājušā gada beigās Lattelecom izveidoja Startt struktūrvienību, lai radītu inovatīvus produktus un pakalpojumus, kā arī veidotu sinerģijas ar startup. Esam apņēmušies atbalstīt tehnoloģiju startup ekosistēmu un kļūt par pievienotās vērtības partneri startup.»

Rīga ir loģisks solis SWG saimes paplašināšanā - te ir dinamiska startup vide, pieredzējuši vietējie partneri kā Lattelecom un TechHub Riga, kā arī izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums ar ērtu piekļuvi starptautiskajai lidostai. Jaunā akseleratora programma radīs iespējas Latvijas un visas Baltijas startup komūnai, paplašinās šeit esošo talantīgo cilvēku iespējas, kā arī dos iespēju Baltijas valstīm nostiprināties kā izdevīgam starta punktam globālajiem startup.

Pieteikšanās programmai ilgs līdz 31. jūlijam. Augusta beigās 20 labākie startup tiks uzaicināti uz intensīvu divu dienu treniņu programmu, pēc kuras tiks izvēlēti astoņi veiksminieki, kas darbu turpinās trīs mēnešu programmā, kuras ietvaros dalībniekiem būs pieeja ne tikai vairāk kā 150 B2B & SaaS mentoriem, investoriem un alumni pārstāvjiem, bet arī sākotnējam finansējumam 20 000 eiro apmērā.

«Mēs meklējam drosmīgus jaunos uzņēmējus! Un spēcīgas komandas, spējīgas ar datiem pamatot līdzšinējo biznesa attīstību un nākotnes perspektīvas. No savas puses mēs parūpēsimies par, iespējams, jūsu biznesa dzīves visintensīvākajiem trim mēnešiem. Aizrautīga un iedvesmojoša akseleratora vadības komanda, pieredzējuši un globālās kategorijās domājoši mentori un finansējums dos pamatīgu pozitīvu grūdienu akseleratorā uzņemto B2B uzņēmumu izaugsmē,» iedvesmo SWG Riga powered by Lattelecom vadītājs Kristobals Alonso.