Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

PALIKUŠI BEZ MĀJĀM: Četri jauki kaķi lūdz žēlastību

© Sanita Grišina

Viņi visi reiz nāca pie cilvēka meklēt palīdzību. Saņēma vairāk: mājas -pajumti, mīlestību gadu garumā, sapratni un aprūpi. Tomēr skarbā nolemtība minkas atrada atkal. Šoreiz pēkšņi un visus kopā. Viņu vissvarīgākais cilvēks kādā vasaras vakarā aizgāja pa rietošas saules staru...

Zīmīgi, ka minku saimnieces un drauga Marutas (Maruta Brūkle bija Latvijas Bankas Monētu nodaļas vadītāja) pēdējais veikums bija 2015.gada skaistākā monēta Pieci kaķi. Monētas kaķi iet savu uzvaras gājienu, bet Marutas kaķi atkal lūdz žēlastību.

Melnbaltā Lora - neatkarīga, piesardzīga, tramīga, viegli aizvainojama, bet ļoti mīļa un tīrīga septiņu gadu veca kaķenīte. Atrasta viena mēneša vecumā Rumbulas dārziņos, raidot SOS signālus zem būdiņas sliekšņa. Trīs dienas barota un, nesagaidot kaķu mammas parādīšanos, paņemta ģimenē.

Skaistulis Miks (līdzīgs meinkūnam) lepni nes kuplo melno asti un iepriecina ar maigu raksturu. Ļoti graciozs un fotogēnisks. Viņam piemīt lieliska īpašība staigāt visur, bet neko neapgāzt. Trīs mēnešu vecumā mazais spalvu kumšķītis, izmisis un nobijies, atrasts sienas nišā, aiz miskastes konteinera. Nomazgāts un pabarots, saritinājies saimnieces klēpi sācis murrāmdziesmu un tā dzied jau septiņus gadus.

Murai ir seši gadi. Ļoti mīļa, draudzīga, atsaucīga glāstiem, dod kaķu bučas. Drēgnā novembra dienā sēdējusi slapjas ielas vidū. Izmirkušais pelēkbaltais kažoks, vājais augumiņš, skatiens, kas pavadīja garāmgājējus, bijis tik izmisis, ka mince ņemta klēpī un nesta siltumā.

Bosiks - sešus gadus vecais strīpainis ir nopietna rakstura runcis. Pēc dabas ļoti labsirdīgs, nekad nelaiž nagus, bet glaudīšanu gan jānopelna. Īsts džentelmenis ar vīriem raksturīgo vājību - pamatīgi ieturēties. Ziemassvētku priekšvakarā pats piezvanīja (noņaudējās) pie durvīm un, ne mirkli nešaubīdamies, ienāca dzīvokli. Roka necēlās Ziemassvētku viesi izraidīt. Kur trīs mīluļi, tur arī ceturtajam būs savs šķīvītis.

Diemžēl nu apstākļi spiež meklēt citas mājas, jo savu drīz nebūs. Kaķi ir sterilizēti, attārpoti un vakcinēti. Šobrīd minkas dzīvoklī mitinās vieni. Viņiem tiek piegādāta barība. Trepītes no balkona ļauj iziet āra pastaigās. Lora ārā neiet.

Ja esat gatavi palīdzēt - lūdzu, dodiet ziņu Egilam: tālrunis 26164040, egilsivanovs@inbox.lv

Vajadzības gadījumā minči uz jaunām mājām tiks nogādāti kopā ar ceļamaizi.