Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens: Mērķtiecīga valdības rīcība sekmēs ēnu ekonomikas mazināšanu

© f64

2.lapa

Būvniecības nedēļas pirmās dienas - Politikas dienas - uzdevums ir informēt par būvniecības politikas pamatnostādnēm un regulējumu nozares attīstībai, tostarp valsts nospraustajiem mērķiem būvniecības nozarē līdz 2020. gadam. Dienas garumā norisināsies trīs paneļdiskusijas, kurās eksperti no Ekonomikas ministrijas (EM), Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB), Latvijas Būvuzņēmēju partnerības, Latvijas Būvnieku asociācijas u.c. diskutēs par ēnu ekonomikas mazināšanu, konkurētspējas palielināšanu, kā arī drošības un kvalitātes uzlabošanu.

1.jūnijā norisināsies Renovācijas diena, kas būs veltīta ēku renovācijas aktualitātēm, finansējuma pieejamībai un kultūrvēsturisko ēku saglabāšanai. Diskusijās piedalīsies Latvijas enerģētikas un būvniecības eksperti, EM, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, ALTUM, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes, invalīdu un viņu draugu apvienībasApeirons", kā arī "Investor Confidence Project" un Latvijas Restauratoru biedrības pārstāvji.

Lai vienotos par nepieciešamo rīcību nozares būvnormatīvu un standartu izstrādē, 2.jūnijā norisināsies Standartizācijas diena. Tās ietvaros ar citu valstu pieredzi būvnormatīvu jomā un Eiropas standartiem būvniecībā, kā arī izaicinājumiem un uzdevumiem to attīstībā dalīsies Latvijas standarta, EM un BVKB pārstāvji. Otrajā daļā, piedaloties arī Latvijas standartizācijas tehniskajām komitejām, norisināsies apaļā galda diskusija "Jauno būvnormatīvu izaicinājumi standartizācijas aktivitātēm būvniecībā".

Būvniecības nedēļa noslēgsies 3.jūnijā ar Izglītības dienu, kuras laikā esošie un topošie būvniecības studenti, mācībspēki un būvniecības organizācijas dalīsies pieredzē par būvniecības izglītības kvalitāti Latvijā, kā arī diskutēs par nozares izaicinājumiem un nepieciešamajām izmaiņām, lai sekmētu atbilstošu speciālistu sagatavošanu. Klātesošie tiks iepazīstināti arī ar Latvijas skolās realizēto kampaņu "Mācies būvniecību" jauniešu iedvesmošanai apgūt būvnieka profesiju.