Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ašeradens: Mērķtiecīga valdības rīcība sekmēs ēnu ekonomikas mazināšanu

© f64

"Uz izaugsmi vērsta būvniecības jomas sakārtošana ir viens no Latvijas ekonomikas attīstību veicinošiem faktoriem. Tādēļ kopīga un mērķtiecīga valdības un uzņēmumu rīcība sekmēs būvniecības nozares izaugsmi, ēnu ekonomikas mazināšanu, reputāciju, kā arī konkurētspējas stiprināšanu starptautiskajā vidē," uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

"Lai kopīgās diskusijās rastu labākos risinājumus nozares sakārtošanai, jau otro gadu organizējam Būvniecības nedēļu Latvijā, kuras laikā valsts, pašvaldību, nozares un izglītības jomas eksperti pārrunās par nozares politikas, ēku renovācijas, būvnormatīvu un izglītības aktualitātes. Latvija nupat kļuvusi par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalsti - tas mums paver plašas iespējas, arī būvniecības jomā, pārņemt citu valstu pieredzi un labo praksi nozares regulējuma veidošanā un tā piemērošanā," turpina A.Ašeradens.

Laika posmā no 31.maija līdz 3.jūnijam Rīgā norisināsies "Būvniecības nedēļa 2016", kas ir lielākais gadskārtējais būvniecības nozares notikums Latvijā. Tās atklāšanā, 31.maijā, Ministru prezidents Māris Kučinskis, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane parakstīts būvniecības nozares un valdības sadarbības memorandu.

Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis uzsver, ka "Būvniecības nedēļas ietvaros organizētajās diskusijās par aktualitātēm nozarē, nepieciešamajiem uzlabojumiem un izaicinājumiem izdevies piesaistīt plašu ekspertu loku, lai kopīgiem spēkiem sekmētu nozares attīstību. Kā īpaši nozīmīgs notikums ir plānotā sadarbības memoranda parakstīšana starp valdību un nozari, kas paredzēs ne tikai konkrētus turpmākos uzdevumus, bet arī kalpos par apliecinājumu iesaistīto pušu ieinteresētībai nozares sakārtošanā".
Turpinājumu lasi nākamajā lapā