Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Divus gadus veca puisēna māmiņa šokēta par ārstes attieksmi

© Facebook

Kāda divus gadus veca puisēna māte savā Facebook kontā dalījusies ar satraucošu stāstu par kādas Tukuma slimnīcas ārstes attieksmi pret viņu un viņas slimo bērniņu.

Māte naktī pamodās no dēlēna raudāšānas, kuru iemesls bija šokējošs - bērnam bija aizpampusi viena actiņa, bet kakls sapampis un klāts izsitumos. Agrā rīta stundā māte ar dēlēnu brauca uz 25 kilometrus attālo Tukuma slimnīcu.

"Daktere mūs iesauca vienā telpā un pirms izmeklēja dēlu, paskatījās pulkstenī un paprasīja, cik tālu mēs esam atbraukuši, uz ko atbildēju, ka 25 km. Tad nelaipnā tonī atteica - dēļ pumpām braucāt naktī 25 km?!? Uz ko atbildēju, ka baidos, ka kakls ir sapampis no ārpuses un ka nesāk pampt no iekšpuses un dēliņš nevarēs paelpot. Viņa paspīdināja lukturīti kaklā un teica man: "Jūs taču redzat, ka viss ir normāli." Piedodiet atvainojiet, bet kā es varu zināt kas ir normāli?!? es taču neesmu ārsts! Izrakstīja recepti acij, ar ko ādiņu sasmērēt un viss. Sajūta bija tāda, ka viņai nāk miegs, bet es esmu pie viņas uz mājām atbraukusi 4.00 naktī un kaut ko no viņas gribu. Attieksme vienkārši drausmīga," izklāsta šokētā māte.

Dienas laikā māte ar dēlēnu atkal ieradās Tukuma slimnīcā, kur pēc vairāku ārstu vizītēm, nolēma puiku nogādāt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kur pacientam atklāja deguna blakusdobuma iekaisumu. Puisēns gandrīz nedēļu pavadīja slimnīcā, kuras laikā tika veikti izmeklējumi, deguna skalošana un citas procedūras.

"Lūk, tā ir nolaidība, negribu pat domāt, kas būtu bijis, ja paklausītu Tukuma slimnīcas ārsti un mierīgu sirdi devusies mājās`, un neko tālāk nedarītu.
Rīgas dakterei parādīju recepti, kuru izrakstīja dēla actiņai, uz ko viņa man atbildēja - sliktāk nepaliktu, ja smērētu, bet labāk arī ne," skaidro māmiņa.