Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Veselības aprūpē privātais sektors labprātīgi iesaistās valsts funkciju nodrošināšanā

© F64

2.lapa

Kopumā uz šo brīdi ir veikti pieci izbraukumi uz četriem reģioniem: decembrī divi uz Balvu slimnīcu, janvārī uz Jēkabpils reģionālo slimnīcu, martā uz Madonas slimnīcu un aprīlī uz Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāli. Izmeklējumus, atkarībā no nepieciešamības, veic Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Endoskopijas nodaļas vadītāja, dr.med. Linda Sosāre, Bronholoģijas dienesta vadītāja, dr. Aurika Babjoniševa, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas uroloģe dr. Vita Melne, kā arī klīnikas “Uro” uroloģe dr. Egita Deine.

Apvienojot bezmaksas procedūru sniegšanu,slimnīcu un lauku reģionu ģimenes ārstiem ir iespēja tikties ar Latvijas labākajiem speciālistiem, kuri dalās pieredzē par jaunākajām aktualitātēmdažādu saslimšanu diagnostikā un ārstēšanā. LLĢĀA prezidente Līga Kozlovska: “Esam gandarīti par lauku ģimenes ārstu lielo atsaucību, iesaistoties šajā iniciatīvā, kas tapusi sadarbībā ar privāto sektoru. Redzam, ka ģimenes ārstiem tiešām rūp savu pacientu veselība. Vienlaikus ar bezmaksas izmeklējumiem, Latvijas lauku ģimenes ārstiem ir iespējaapmeklēt semināru, kurā ar savu pieredzi dalās Latvijas labākie speciālisti. Mūsu nozarē ir ļoti būtiski “turēt roku un pulsa” un regulāri apmainīties pieredzē - tādējādi spējot sniegt maksimāli daudzpusēju palīdzību saviem pacientiem.”

Šobrīd sešus mēnešus ilgusī kampaņa tuvojas noslēgumam - pēdējais izbraukums 31. maijā tiek plānots uz Dobeli.

Līdzīga veida kampaņas veic arī vairāki citi privātā sektora pārstāvji, lai palīdzētu iedzīvotājiem ar veselības aprūpi un mudinātu ikvienu rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību. Piemēram, aptieku tīkls “Euroaptieka” jau otro gadu realizē sociālo kampaņu “Sirds veselības skola”, kuras laikā iedzīvotāji bez maksas šī tīkla aptiekās var veikt sirds un asinsvadu veselībai svarīgāko rādītāju bezmaksas pārbaudes, kā arī apmeklēt informatīvus pasākumus. Savukārt Jēkabpilī tiek plānots īstenot vēl nebijušu akciju, kuras laikā ārsts - traumatologs - ortopēds veiks 30 bezmaksas operācijas un aptuveni 170 bezmaksas konsultācijas noteiktai mērķa grupai Jēkabpils apriņķī - pensionāriem, represētajiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.